Roxen

posted in: Inspiration 0

roxenJag hittar mycket av min inspiration i naturen. Du som följer min privata Facebooksida vet att jag hittar mycket kraft i Roxen, denna underbara sjö.

Många tror att alla vi som bor i Östergötland bor på en vindpinad slätt. Men jag bor nära den stora sjön Roxen. Med stillhet och närhet till underbara gamla skogar, nästan urskogar. Med ett hisnande rikt djurliv där jag så gott som dagligen ser älgar, rådjur, rävar, fasaner, havsörnar, harar och mängder med andra djur.

Roxen är där jag bor i Östra Harg mycket flikig i sin strandlinje. Här finns många djupa vikar, sandstränder, klippor, steniga områden. Ställen som alltid ser olika ut. Och som alltid lagar själen.

Jag tar många tiotals bilder av Roxen varje vecka. Och varje  vecka publicerar jag flera av dessa bilder på Facebook. Ibland när jag går ner till Roxen förväntar jag mig inte så mycket – ”sjön ser väl ut som vanligt”, tänker jag. Men jag har alltid fel. Roxen är en magisk sjö – varje gång bjuder den på nya, hisnande färger och upplevelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *