Att skapa ett hjärta

hjärtmönster_1

hjärtmönster_2

hjärtmönster_3

hjärtmönster_4hjärtmönster_6hjärtmönster_5Till mina Alla Hjärtans Dag-hästar ville jag skapa ett hjärtmönster. Jag utgick från det färgschema som jag bestämt mig för och började med själva hjärtat.

Först gjorde jag en skinner blend (en toning av leran) från vitt till rött. Den vek jag sedan ihop till en halv hjärtform och klädde med svart lera.

Därefter gjorde jag en rulle med brunrött i mitten, omgivet av först vitt, sedan svart och därefter grön-blått. Den här rullen skar jag i småbitar och passade in runt hjärtformen.

Så gjorde jag också en rulle med en skinner blend från vitt till ljusgrönt och varvade med rödbrun lera till en rulle. Denna rulle tunnade jag också ut och placerade runt hjärtformen. Jag gjorde också några rullar från rött till svar som jag skar i småbitar och placerade runt de bitar jag redan hade satt på plats.

Nu var halva hjärtformen klar. Jag skar av den på mitten och ”öppnade den” så att det blev ett helt hjärta  på cirka 10 x 5 cm innan jag började reducera ner mönsterstaven till sin slutliga storlek på ca 1,5 x 1.5 cm.

På den sista bilder ser du samtliga mönsterstavar som jag tagit fram till Alla Hjärtans Dag-hästarna. Samtliga är i samma färgschema, även om det är olika mönster.

Mönstret längst till höger är en så kallad Stroppel Cane. Det var första gången som jag provade på just den tekniken, uppfunnen av Alice Stroppel, och det var lika inspirerande som hon förklarar på videon. Det blev ett ganska tufft mönster – och det passade bra på mina hjärthästar – de är nämligen inga mesiga och gulliga hjärthästar, utan rätt tuffa.

Men snälla, som alla Mosebacke Hästar är.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *