Att klämma till en häst

svart_1Igår berättade jag ju att jag ”klämde till en hästform” bara lite sisådär. Och den blev lite bra, tyckte jag, så jag ägnade en del tid till att fortsätta på den.

Jag ville göra en mycket ren och stiliserad häst. Alltså blir den utan mönster eller toningar på kroppen. Den blir svart. Enbart svart.

Däremot kommer jag att göra man och svans på den i form av små löv/blad. Jag kommer alltså att göra löv-canes (mönsterstavar med löv-mönster) som jag kommer att skära tunna skivor av och montera så att det ser ut som den växer lövrankor på hästen.

Det är det här som är så spännande med att skapa. Först tänker man ut något inuti huvudet, provar olika former och färger, olika konstellationer och kontraster. Och så småningom har jag inom mig kommit fram till hur jag vill att det ska se ut. Därefter vidtar arbetet med att försöka få till just den effekten jag är ute efter. Ibland går det liksom av sig självt och ibland är det svårt, mycket svårt. Ibland blir det som jag tänkt mig och ibland blir det på ett helt annat sätt.

Ska bli spännande att se hur det blir i det här fallet. Vad tror du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *