Ateljén just nu

ateljeHär är en bild från mitt ateljébord just nu, sista söndagen i maj. Som jag skrev i ett blogginlägg för bara några dagar sedan har jag först nyligen kunnat släppa loss den kreativa kraften.

Och det syns!

Idéerna bubblar om varandra och trängs för fullt för att komma fram. Det gör också att jag påbörjar flera olika projekt parallellt när jag låter både händer och sinnen leka och komma på nya möjligheter. I det vanliga arbetslivet handlar det – i alla fall för mig – mycket om att reflektera, planera och strukturera. Men jag tror inte att det där med att lägga man på sig och att planera alltför mycket är det som skapar konst och främjar kreativitet.

Därför låter jag alla idéer flöda, njuter av att känna den svala leran mot fingrarna, njuter av att känna hur leran blir mjukare av både min kroppsvärme och solvärmen som kommer in genom fönstret.

Så kommer en ny idé och tränger bort den som jag höll på med nyss. Jag lägger undan leran och provar den nya idén. Det är ju så otroligt spännande att se om det som jag funderat ut med min hjärna fungerar även när jag försöker göra verklighet av det.

Låter det som om jag bara påbörjar och inte slutför? Inte alls! Det är bara så att jag kör flera projekt samtidigt – och just idag har jag faktiskt blivit färdig med att par hästar som jag bara för några dagar inte visste hur jag skulle fortsätta med.

Att ha alla färger, verktyg och material framme på ateljébordet har nämligen en fördel: Det gör det enklare för mig att upptäcka vilka färger, material eller tekniker som kan passa ihop med varandra. Och ibland känns det som om olika saker lagt sig bredvid varandra med flit, bara för att jag ska upptäcka dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *