Änglahästen, del 4 – klar för härdning

anglahäst_12 anglahäst_13Nu har änglahästen kommit så långt att det är dags för härdning. Hovarna är på plats, och under hovarna finns fina små hästskor i äkta silver (som också är gjord här på Mosebacke Konst och Konsthantverk).

Vingarna är redan härdade, men resten av hästen är fortfarande mjuk. För att hindra den från att sjunka ihop under härdningen har jag pallat upp den på ett litet IKEA-glas och med en lite rulle av mjukast frotté emellan. Polymerleran börjar nämligen med att mjukna under härdningen, och i början hände det mig flera gånger att arbetet kollapsade i ugnen. Nu händer det som tur (skicklighet?) är mer sällan. Tittar du på svansen så ser du hur jag har lyft upp även den lite med hjälp av aluminiumfolie så att den inte ska hänga rakt ner efter härdningen.

På den andra bilden ser du hur jag för säkerhets skull har ställt ett par större glas under vingarna. De är ju i och för sig redan härdade, men de blir ändå aningen mjuka i processen, så dt här är en extra säkerhetsåtgärd.

Nästa gång du möter änglahästen här i bloggen är den färdig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *