Änglahästen, del 3 – vingarna!

anglahäst_09 anglahäst_10 anglahäst_11En Änglahäst måste ju ha vingar, eller hur? Även om hästen har bruna och grå toner så valde jag en annan färg till vingarna – från vitt till mörkare violett. Det visar att hästen är en varelse som är något helt annat än en vanlig häst. Inte för att vanliga hästar har vingar, men hade en brungrå häst haft brungrå vingar hade det liksom varit något förväntat. Alltså valde jag att göra violetta vingar – violett är en lite övernaturlig färg som ligger långt åt kanten i färgspektrat.

Jag gjorde dem på ett ganska enkelt, men effektfullt sätt. Nere till vänster på första ser du den tunna skinner blend som jag gjorde från vitt till djupviolett. Jag skissade en grundform till vingar och böjde till en ståltråd som följde ytterformen. Sedan skar jag ut långa ellipser ur den violetta skinner blenden och markerade därefter fanstrålarna så att sidorna på fjädern blev aningen flikiga. Jag gjorde fjädrar i lite olika storlekar och därefter monterade jag dem på stråltråden.

För det mesta härdar jag hela den färdiga hästen på en och samma gång, men den här gången valde jag att härda vingarna för sig först. På så sätt blir de enklare att montera.

Hoppas jag. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *