Hästskulptur på vägg med kvistar som man och svans

Earth

posted in: konst 0

Kvistar på ett bordJag ville göra en hästskulptur som var riktigt nära jorden och naturen. För att nå fram till detta valde jag att använda riktiga grenar och kvistar som man och svans. Alltså gick jag ut i trädgården och letade efter torra fjolårskvistar. Att jag ville ha dessa ”gamla” kvistar var för att då har de torkat under en längre tid – jag kan känna om de är sköra, hur lätt de bryts av. Så tunna kvistar som jag valde kommer alltid att vara ganska ömtåliga, men på det här sättet kunde jag välja kvistar som tålde lite mer. Kvistar och en flaska med flytande polymerleraFör att ytterligare förstärka glans, färgernas djup och tålighet målade jag över kvistarna med ofärgad, genomskinlig och flytande polymerlera.

Hans med skyddshandske håller i en bit svrt leraJag band ihop de grövre kvistarna med ståltråd, och använde också tvåkomponentsleran Apoxie Sculpt för att göra det hela ännu stabilare. Vanlig polymerlera är nämligen lite flexibel även efter härdningen. Det är en stor fördel i många fall, men inte när man verkligen vill att något ska vara riktigt stabilt. Jag använder ofta Apoxie Sculpt för att stabilisera armaturerna inne i mina hästskulpturer.

Hand som håller i en cane - mönsterstav i polymerleraSedan var det dags att forma själva hästkroppen. Jag ville göra den rund, lite som jorden, och med ett huvud som var inte så lite egensinnigt. Till ytan på hästkroppen använde jag en cane som jag skapat för ett annat projekt. (Detta kommer du att få se i ett senare inlägg här på bloggen.) Och man och svans blev som sagt till av tunna kvistar, så att det liksom strålar om hästen.

Huvud på en hästskulptur med kvistar som manJag kallar den här hästen Earth, på grund av dess varma och jordiga färger och på grund av att den till stor del består av material direkt från naturen. Den är lite mer än 60 cm hög och kan med fördel monteras på en vägg. Det finns ett väggfäste på baksidan av hästens kropp.

Klicka här för att hitta Earth i webshopen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *