Hästskulptur med vingar

Arizone är en häst med vingar

posted in: konst 0

HästskulpturMånga av de hästar jag skapar har ungefär samma bas – de har en stabil kropp och strävar uppåt. Jag utvecklade den här basformen för några år sedan, och jag blir själv förvånad hur hur mångsidig den är, hur många varianter och versioner av hästskulpturer som man kan bygga på och av den.

Som alltid är var och en av de hästar som jag skapar helt unika. Det finns inte två exakt likadana, även om en del kan ha någon form av tema gemensamt – då brukar jag kalla dem ”syskon”.

Syskon liknar varandra

Arizone som jag ska berätta lite mer om här – är syskon med Want. Vanligen delar syskon på canes (mönsterstavar) och/eller färger, men Want och Arizone är syskon därför att de är hästar med vingar som skapades ungefär samtidigt. De har olika färger och olika canes men de har ungefär samma form och proportion på vingarna, eftersom jag tänkte på ungefär samma sätt kring konceptet ”vingar” just då.

Arizone har speciella canes som går i tonerna rosa och gult. Det kan låta som en lite udda färgkombination, men eftersom både det rosa och det gula är mättade och mjukt brutna färger passar de fint tillsammans. I de canes som jag skapade finns det också mycket vitt samt distinkta svarta linjer som skiljer de olika färgerna från varandra och därmed gör de olika delarna i mönstret spännande att följa med blicken.

Vingarna är uppbyggda av fjäder-canes

Vingarna är naturligtvis en liten utmaning och berättelse i sig. Här jag jag skapat fjäderliknande canes, och innan jag monterade vingarna på Arizone, byggde jag upp dem separat, på ungefär samma sätt som hästvingar (!) brukar vara upplagda. Som duser gick det åt väldigt många fjäder-canes i olika storlekar och i många lager. 

De gyllene färgerna från vingarna återspeglas i Arizones uttrycksfulla ansikte, där hon förväntansfullt och med spetsade öron tittar upp mot framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *