Inspirationsdagar i Delft

Visst är det så att inspiration, kreativitet och konstnärlighet främst kommer från hårt och målmedvetet arbete. Man kan inte sitta och invänta den heliga inspirationen utan det är bara att sätta igång och skriva, teckna eller skulptera så har man snart värmt upp och det börjar hända saker.

Men andra dagar är den där. Inspirationen. Och då blir det nästan plågsam åt det andra hållet. För då hittar man nya idéer nästan överallt. Uppslagen kommer så tätt att man nästan skulle behöva ducka för de slår en huvudet. man kan inte hålla en rak linje i tankarnas värld för man avbryter hela tiden sig själv med nya idéer. Man får lust att frysa världen och alla de virvlande bilderna så att man ska hinna ta hand om dem alla. För överallt ser man nya spännande saker och man ser bara möjligheter att kombinera olika tekniker med varandra samtidigt som man är djupt imponerad av allt klurigt och underbart som andra har skapat.

Så nu ska jag ut och resa igen och samla inspiration. Denna gången till Delft i Holland. Där har jag aldrig varit förut. Undrar om det bara kommer att handla om blåmönstrat porslin eller om jag kommer att hitta mycket annat spännande att bli förundrad över och inspirerad av?

Så nu får du vänta på nästa blogginlägg i några dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *