Indianhästen, del 1

indianhäst_01 indianhäst_02 indianhäst_03Nu ska det bli en ytterligare en häst på en canvas i storlek 100 x 100 cm. Den här gången ska det inte ”bara” bli ett hästhuvud. Det ska bli en hel häst och det ska bli en indianhäst. Den teknik för polymerlera som jag tänker använda är en version av så kallad pietra dura-teknik. Det innebär att de mönster jag skapar kommer att vara lika tunna hela vägen.

Som alltid börjar det med skisser. Här ser du den första skissen i A4-storlek där jag funderat lite kring hur hästen ska se ut. Första tankarna var att det skulle bli en sjöhäst, det vill säga en häst uppbyggd av olika sjövarelser, därav fiskarna i man och svans. Men den idén sparar jag tills lite senare. Den här gången blir det en indianhäst. Jag hittade nämligen en bild på hur indianerna målade sina hästar och det såg så kul ut att jag bestämde mig för att låta mig inspireras av detta.

Nästa skiss är i naturlig storlek, dvs 100 x 100 cm. Som vanligt har jag inget så stort papper, utan jag klistrar ihop en massa kopieringspapper och skissar på det. På den tredje skissen har jag dessutom ritat in alla indianmönster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *