Hyllfack 4 – inspirationstidningar och pärm

posted in: Inspiration, konst 0

hylla_4I det fjärde hyllfacket (från den stora hyllan i min ateljé) som jag väljer att visa har jag mest tidningar med fakta och inspiration.

Jag prenumererar på The Polymer Arts som är en amerikansk tidning ”The Magazine for Professional and Aspiring Polymer Clay Artists”. Den utkommer med fyra nummer om året och innehåller är alltid av hög klass. Eftersom den riktar sig till mer erfarna polymer clay-konstnärer innehåller den inte tutorials eller så-här-gör-man-artiklar, utan både inspirationen (när olika artisters arbeten presenteras) och de kunskapshöjande artiklarna (exempelvis färglära, ekonomi, fotografi, verktyg, hur man håller en workshop etc) håller en hög och professionell klass.

Det finns också några nummer av Polymère & Co, ett franskt magasin som till stor del riktar sig till hobbypysslaren även om en del artiklar är mer avancerade.

Konstvärlden är ett svenskt magasin, och även om det inte handlar om polymerlera så finns det mycket här att inspireras av och att begrunda.

ELLE Decoration ger kanske inte så mycket rent konstinspirationsmässigt även om en del artiklar är riktigt givande och kan ge många idéer och uppslag. Exempelvis kan en stol ge mig inspiration till en viss detalj på en Mosebacke Häst. Jag använder den mest för att titta på de fina bilderna och inspireras av de färger och färgkombinationer som de innehåller.

I den vita pärmen till höger sätter jag in de blyertsskisser som jag ofta gör innan jag skrider till verket med något nytt projekt. Det är alltid kul att se skillnaden mellan skissen och den färdiga hästen. För det mesta har det hänt en hel del på vägen, men samtidigt kan man se att vissa grundläggande linjer och ansatser finns kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *