Hur ska nästa häst se ut?

posted in: Inspiration 0

När jag skapar en häst och de mönster som ska vara på den börjar jag utifrån någon  känsla som ger inspirationen. Det kan vara någon form av tema – att jag vill ha vissa färgkombinationer eller att jag exempelvis provar hur det ser ut om jag försöker efterlikna elfenben, eller om jag jobbar mot någon form av känsla som i en guldskimrande svart häst som stegrar sig. Eller att inspirationen kommer från flera håll som i den senaste blå hästen jag visade upp för några dagar sedan här i bloggen där jag tänkte både marint och holländskt delft-porslin och där slutresultatet blev ”den isländska näckens häst”. Om man nu har någon Näcken på Island… där har man ju varmare källor så den mytologiska figur som eventuellt isar sig där kanske kommer från ett varmare håll..,

Nu kan du som läser den här bloggen vara med och påverka hur nästa häst ska se ut. Vad ska den göra? Bara stå och se outgrundlig och vacker ut? Ska den springa i full galopp? Kanske ska den göra dressyrrörelser som öppna och sluta? Ska den skrapa lite irriterat med hoven för att påkalla uppmärksamhet? Kanske ska den vara Odens häst Sleipner och ha åtta ben?

Vilka färger ska den ha? Ska den efterlikna hästars naturliga färger eller ska den skimra som en regnbåge (nej INTE My Little Pony…), kanske vara svart med ett blågrönt skimmer,  vara röd som kärleken, hålla sig inom en strikt färgskala?

Skriv i kommentarsfältet nedan. Kanske får du se just dina idéer bli verklighet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *