Den kreativa viskleken

posted in: Inspiration, Kreativitet 0

Det är så spännande. Jag har just dragit igång ett konstprojekt i Mjärdevi Science Park.

Ja, du läste rätt! Konst. I en av Sveriges största teknikparker.

Vi är åtta personer, vanliga medarbetare i parken och studenter, som sysslar med olika kreativa uttryckssätt på fritiden. Vi startade den kreativa viskleken den 27 maj och den första personen har två veckor på sig att skapa något. Vad som helst. Enda kravet är att man ska kunna se det och att det ska gå in genom dörren till den nya arenan som vi håller på att skapa creActive Mjärdevi

När två veckor har gått får nästa person se första personens verk. Och då får denna person två veckor på sig för att med inspiration från första personen skapa ett eget verk. När person två är klar får person tre se vad denna har skapat. Men person tre får INTE se verk nr 1, utan ska låta sig inspireras endast av verk två. Och så fortsätter det. Vi är åtta personer som deltar och i mitten på september är vi klara.

Det ska bli otroligt spännande att se vad det har blivit av det hela. Kommer man att kunna se ”en röd tråd” genom de åtta verken? Kommer det att finnas något som blir kvar från första verket och till det åttonde? Kommer det att bli intressant att titta på för vanliga åskådare och inte bara för oss som deltar?

Vad jag ska skapa? Ja, det vet jag inte än. Jag är nummer åtta och alltså sist i raden. Vad jag skapar beror alltså på vilken inspiration jag får från verk nr 7. Om det blir en liten häst? Kanske. Men troligen inte. Vi får se. Jag lovar att jag ska visa slutresultatet med allas våra bidrag här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *