Hej, nu är jag här igen!

”Creative activity could be described as a type of learning process where the teacher and the pupil are located in the same individual”.
Arthur Koestler

Ja, jag vet. Jag har inte synts till här på Mosebackes blogg på ett par veckor. Jag har nämligen haft ”ledigt” från konstnärlig och skapande verksamhet ett slag. Precis som man behöver ta semester från det vanliga jobbet lite då och då för att samla krafter att orka med tror jag att det är viktigt att ta ledigt från det skapande jobbet då och då.

Vad jag har gjort? Jag jag har jobbat en hel del på mitt vanliga jobb, och det har tagit mycket kraft. Det har faktiskt varit skönt att inte komma hem från jobbet för att kasta sig in i kreativa projekt av olika slag, även om jag brukar uppskatta mycket att få lov att göra just detta eftersom det ger glädje och återhämtning.

Jag har däremot ägnat en hel del tid åt att samla inspiration genom att titta på andras konst och skapande. Det är lite som att tanka ny kreativ energi. Jag har varit ute på en del resor, och under dessa har jag läst konsttidningar av olika slagm surfat runt på konstsajter samt besökt konstmuseer.

Senast besökte jag Bryssels konstmuseum, som faktiskt är fem museet i ett. Jag började med Magritte-museet, som hade noggrann kontroll av besökarna innan man släpptes in. Man fick inte ha med sig paraply. Man fick inte ha ytterkläderna hängande på armen utan fick välja att ta på sig dem eller hänga in dem i garderoben. Man fick inte ha med sig en plastkasse ”för den är av plast”. Osv. På de andra museerna gick det bra att ha med sig plastkassen som jag hade handväskan i (eftersom det regnade så mycket den dagen).

Mycket intressant var upptäckten att jag är långt ifrån ensam om att skapa hästar. Till min stora glädje hittade jag hästar både här och där, inom de flesta olika genrer, tekniker och strömningar.

Nu under sommaren är jag ledig från mitt ordinarie jobb. Jag har planerat att (förutom en eldig pegasus som jag redan påbörjat) INTE göra hästar på mitt traditionella sätt, utan att utmana mig själv ordentligt. Jag kommer att fortsätta med polymer för det mesta, men jag kommer att använda lera på annorlunda sätt och även mixa med andra material och tekniker. Jag har ett helt skissblock fullt med idéer, och känner jag mig själv rätt kommer jag att komma på ännu fler idéer under resans gång.

Och som vanligt kommer du att kunna följa med på resan genom den här bloggen! Kom gärna med synpunkter, tankar och idéer, för nu kastar vi loss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *