På fel sida om solen av EvaMarie Törnström

EvaMarie_blue

På fel sida om solen

På fel sida om solen är EvaMarie Törnströms debutroman om vad som händer när en ung och ambitiös yrkeskvinna plötsligt förlorar allt – jobb, vänner och familj. Vem är hon när hon inte längre har sin yrkesmässiga plattform att stå på? Och hur hanterar hon de allt mer påträngande minnena från en skakande dysfunktionell barn- och ungdomstid?

Tigerlilja har genom många år av målmedvetna studier, stora uppoffringar och hårt arbete äntligen skapat sig en stabil plattform. Den här dagen ska bli hennes stora yrkesmässiga genombrott och hon är minst sagt förväntansfull under morgonpromenaden till jobbet genom ett sensommarsömnigt Linköping.

Katastrofen kommer utan förvarning i form av ett telefonsamtal. Tigerlilja tror att hon kommer att kunna reda ut det hela, men inom bara några timmar har hon förlorat allt.

– Jag ville skriva en berättelse med många bottnar, där läsaren dras med i den virvel av livsomtumlande händelser som huvudpersonen Tigerlilja utsätts för, säger EvaMarie Törnström.

Idén till berättelsen har EvaMarie burit på under många år innan hon hittade tiden till att skriva ner den.

– Det har gett mig gott om tid att tänka efter och att göra en omfattande research där jag samlat intressanta fakta och spännande idéer.

Själva titeln På fel sida om solen kom från en konstnärsträff i Monza, Italien.

– Plötsligt sade en av deltagarna ”It’s like on the wrong side of the sun” och jag drog efter andan eftersom det var en så fantastisk tanke som passade så bra till min berättelse, säger EvaMarie. Jag frågade omedelbart om jag fick använda den som titel på min bok – och svaret var ja!

Med På fel sida om solen vill EvaMarie Törnström inte bara ge några timmars spännande timmars läsning utan också lite eftertanke. Vad är det som formar oss som människor? Vilket ansvar har man för sitt eget liv och för andras? Hur skulle du själv göra om du hamnade i en liknande situation som Tigerlilja?

Klicka här för att provläsa de första kapitlen: På_fel_sida_om_solen_provläsning

”Men med något att berätta – både om själslig skirhet, relationer, psykopater och om inre och yttre resor – har EvaMarie Törnström tagit sig an utmaningen utan skymten av tveksamhet. Med intressanta karaktärer och händelser lika oväntade som ovanliga, har hon spunnit en närmast perfekt väv med samband av vilka vissa inte avslöjas förrän i de allra sista rafflande textraderna.”
Klicka här för att läsa mer i Linköping News: Färgstark chefskändis som bryter av med skönlitterär debut

”Inte dum alls!”
Klicka här för att läsa mer i Syrligt: Recension: På fel sida om solen av EvaMarie Törnström (De namnförväxlingar som nämns här fanns bara i en tidig recensionsversion).

 

”Ny bok utspelar sig i Linköping.”

Lyssna till intervjun med EvaMarie Törnström när hon är gäst i Radio Östergötland.  

Klicka på den gröna fyrkanten (lägg i kundvagn) under bokomslagen nedan för att köpa boken.

  • Mjukband 150 kronor
  • Nedladdningsbar ebok (den laddas ner direkt) 99 kronor

Du kan också handla via exempelvis Adlibris, Dito, Ibooks eller Bokon eller beställa via din bokhandel om du föredrar det.

Pressbilder och författarpresentation

Pressbild på EvaMarie Törnström

Pressbild på omslaget till På fel sida om solen 

Författarpresentation

Tidigare utgivning

Bli herre över bilen utkom 2000 på Berghs förlag (svenska)

Här uppmuntrar jag bilägaren att lära sig mer om en av sina dyraste ägodelar och reder ut svaren på många viktiga frågor: Vad ska man tänka på när man köper bil? Kan man bli en säkrare och miljövänligare bilförare? Hur får man bilen att hålla lite längre – både i drift och värde?

Kommande utgivning

under 2018/2019 (svenska och engelska)

En serie faktaböcker/tutorials i tio delar med tips och möjligheter för dig som vill lära dig mer om polymerlera och dess möjligheter som konstnärsmaterial