Glädje, kreativitet, kommunikation

posted in: Författare 0


Just nu kämpar jag för att hålla mig borta från ateljébordet. Det låter kanske konstigt att jag vill hålla mig borta, men jag fokuserar på att skriva en fackbok om kommunikation. Om jag tillåter mig att  istället arbeta med mina älskade lerhästar i ateljén blir det ju ingen bok, för böcker skriver sig mycket sällan av sig själva.

Konst är ju i högsta grad kommunikation, och jag har dessutom arbetat med olika typer kommunikation under i stort sett hela mitt yrkesliv, ofta i ledande ställning. Jag har mängder med kunskap, jag har massor med erfarenhet och jag har reflekterat en hel del, både över sådant som jag själv varit inblandad i och sådant där jag enbart varit åskådare.

Alltså ska det bli en bok av det hela som förhoppningsvis kan vara till nytta för dig som på något sätt kommer i kontakt med kommunikation. Den kommer inte att bara vara relevant för kommunikatörer utan i minst lika hög grad för ledare och medarbetare eftersom det är kommunikation som får oss att tillsammans göra storverk och få de mest fantatiska saker att hända.

En självklar titel

Mina ledord igenom livet har alltid varit glädje, kreativitet och kommunikation. Alltså blir titeln på boken helt självklart det också. Glädje handlar om att man kan ta sig an även tunga och svåra saker på ett positivt sätt, om att delad glädje är dubbel glädje och att glädje är en väldigt stark drivkraft. Kreativitet är att utifrån en mängfald av saker och möjligheter skapa något nytt och fungerande – vilket inte bara gäller inom konst utan kreativ och nyskapande kan man vara på väldigt många olika områden. Kommunikation är allt som får människor att förstå sig på varandra för att bygga relationer och till och med hela samhällen.

Klar under april månad

Just nu är en hel del av textmassan på plats. Jag har valt de ämnen och områden som jag vill belysa. Nu återstår det tunga arbetet med redigering, ”kill-your-darlings” och att skapa ett begripligt flöde genom hela boken. Förhoppningsvis kommer den att finnas hos nätbokhandlarna redan i april.

Jag hoppas att du ser fram emot den lika mycket som jag gör!

Halva priset på Mosebacke-hästar just nu!

Just nu och fram till 2 mars 2019 har jag min årliga utförsäljning ”Man ska inte ha alla hästar hemma” i min webshop. Det innebär att när du valt de hästar du gillar kommer priset att halveras automagiskt när du klickar på den gröna knappen ”Gå till kassan”. Klicka här för att komma till webshopen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *