Tack alla för underbara Östgötadagar!

posted in: Utställning 0


Under första helgen i september varje år är det Östgötadagarna då företag runt om på Östergötlands landsbygd öppnar upp för besökare.

Naturligtvis deltog jag med mina hästskulpturer – och jag har haft ett par rent fantastiska dagar där jag hade nyfikna och intresserade besökare i stort sett under hela öppettiden 10-16 som ville veta mer om polymerlera och om mitt konstnärskap.

Jag fick väldigt många positiva kommentarer om mina hästskulpturer. Det är så otroligt givande att få reda på vad andra ser i skulpturerna och vad man gillar. Jag fick många tilfällen att berätta om vilka olika tekniker som jag använt vid olika tillfällen. Det var inte många som kände till polymerlera innan – och att färgen finns i leran redan från början. Jag brukar beskriva det som att man målar tredimensionellt.

Bland annat skapade jag en komplex cane (mönsterstav) under söndagen och fick därmed tillfälle att inte bara visa hur man blandade till olika nyanser från grundfärgerna av FIMO Professional (den typ av lera som jag använder) utan jag kunde också visa hur man gjorde toningar med Skinner blend-teknik och hur man byggde upp och reducerade själva mönsterstaven.

Du hittar fler bilder från de här härliga dagarna både på min Facebooksida och på mitt Instagram.

Är du intresserad av att köpa hästskulpturer klickar du på Webshop i toppmenyn på den här sidan. Du kan också specialbeställa en Mosebacke Hästskulptur till dig själv eller som en gåva till någon du bryr dig om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *