Börjar med en skiss

huvud_1 huvud_2Igår hintande jag om att jag skulle göra ett hästhuvud med canes gjorda av polymer. Alltså började jag med att ta fram en svart canvas (målarduk)  i storlek 100 x 100 cm. Jag hade inte något så stort papper hemma, men jag klistrade ihop vanliga kopieringpapper med varandra för att täcka hela ytan.

Vår katt Nala tyckte att det var en mycket bra idé och ockuperade genast tavlan där den låg på golvet. Eller kanske ville hon på katters vis berätta att det borde vara hon som skulle porträtteras?

Nåväl, jag valde att istället skissa ett hästhuvud framifrån. Och för att hästhuvudet skulle komma till sin rätt valde jag att inte ha canvasen rakt upp, utan jag valde att ställa den på diagonalen istället. Och sedan skissade jag ett hästhuvud. Hästar har ju ganska stora huvud, men jag har en känsla av att det hästhuvud som jag skissade blev lite större än ett ordinärt hästhuvud.

I morgon ska du få se hur jag jobbar vidare, hur jag använder skissen för att placera mina canes där de skapar bilden av hästen.

Hur det gick med auktionen i går? Tja, jag hade väldigt många besökare till sidan, och många likes på Facebook, men ingen valde att buda på tavlan. Hoppas att många valde att skicka pengarna direkt till WaterAid ändå. Själv skickade jag in 500 kronor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *