Hyllfack 3 – trådar, ståltråd och snören

posted in: skapande, Verktyg 0

hylla_3I min ateljé har jag en stor hylla från IKEA med 25 fack. Tidigare har jag visat hyllfack 1 och hyllfack 2. Därmed har turen kommit till hyllfack 3.

Här har jag långa saker, som snören, and trådar, vajrar, ståltråd med mera. Den vanliga ståltråden ligger längst ut tillsammans med en tång. Den är en av de viktigaste sakerna i hela ateljén, för det är med hjälp av den ståltråden som jag gör skelettet till mina Mosebacke hästar. Jag vrider alltid till skelettet på frihand och ställer sedan upp det framför mig och begrundar det ur alla vinklar innan jag sedan börjar ”klå på” skelettet. Allt det behövs ståltråd inuti mina hästar beror på att de oftast står på långa och spinkiga ben, skulle de inte vara stöttade med ståltråd, skulle hästen rasa ihop antingen medan jag skapar den men allra säkert under härdningen eftersom leran mjuknar i början av härdningen när den börjar bli varm.

Jag har också tunn grön ståltråd, sådan som man använder vid blomsterarrangemang och dessutom blomtejp. Mycket användbart om och när jag får för mig att böra blommor ibland. Vanlig grönplastad trädgårdsståltråd finns också i hyllfacket för säkerhets skull.

Det finns också en rulle med jutegarn. En del av mina hästar har en namnskylt om halsen när de lämnar Mosebacke, och jag brukar använda just jutegarnet till detta.

Rött sidenband finns det också. Och jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska ha det till. Men det kan vara bra att ha, en dag kommer ja att få reda på det.

Nylontråd och smyckewire finns det också några rullar med. Jag gör vanligen inte smycken, men ibland händer det att jag gör några pärlor och då är det ju bra om jag har något som jag kan trä upp dem på. Det går säkert också att skapa fina detaljer till hästar med smyckewire – kanske tyglar och andra glittrande små remmar? Vi får väl se…

Och så har jag naturligtvis ett antal tänger här, just för att kunna klippa av och forma ståltrådarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *