TACK alla snälla!

posted in: Polymer Clay 1

Idag lanserade jag den nya hemsidan och har redan fått massor med positiv respons. TACK alla snälla! Det känns så underbart att få feedback, att höra vad andra tycker om det jag skapar.

För skapande är ett ganska ensamt arbete. För det mesta sitter jag ensam med mina tankar medan händerna arbetar. Och det är ju skönt i sig, särskilt om man som jag lever ett ganska hektiskt liv för övrigt. Det är helande att låta tankarna löpa, att bara sitta där och stilla arbeta och betrakta hur leran och mönstren formas. Samtidigt är det som om jag betraktar mina egna tankar och låter dem löpa till sina respektive slut utan utan att lägga in några värderingar.

På samma gång är skapandet kommunikation. Även om jag inte har minsta tanke på vad någon annan skulle tycka och tänka om det mina händer skapar blir det kommunikation när jag så småningom väljer att visa upp det. Betraktaren får känslor av olika slag, Man gillar det man ser eller också gör man det inte. Man ställer frågor kring både material och teknik och det är mycket intressant för mig att få höra på vilket sätt betraktaren uppfattar hästen, vilka delar och moment man uppskattar.

Många förstår inte vad det är de ser och det är lätt att begripa varför: De flesta har aldrig sett polymerlera användas på det här sättet tidigare. Och därför säger jag återigen:
Nej – det här är inte något färdigt ”pyssel” där jag köper en plasthäst och sedan köper mönster som jag klistrar fast på den. Jag skapar en häst från grunden och jag skapar också själv de mönster som jag täcker den med.

Och jag vet att det knappast går att förklara. Därför är det lättare att visa. Det gör jag i den här videon. Tänk bara på att den här videon är på lite över fyra minuter – i verkligheten tar det närmare en dag att skapa en Mosebacke Häst.

 

  1. wonderful publish, very informative. I wonder why
    the other experts of this sector don’t realize this. You must proceed your writing. I’m sure, you’ve a great readers’ base already!

    Also visit my page – toaster manufacturers list

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *