Synergy-hästen – färdig!

synergy_22 synergy_23 synergy_24 synergy_25Äntligen är den klar, den häst som för mig betyder EuroSynergy-konferensen på Malta med 150 underbara konstnärer från jordens alla hörn, allt som allt 29 olika nationer. Om du klickar på bakåtknapparna längst ner i bloggen så kan du följa hur hästen blev till och en del av de våndor som följde med.

De som har varit med på konferensen  kan nog (särskilt om de deltog i samma seminarier som jag) se varifrån inspirationen till olika delar av hästen kommit. Jag lägger min egen häst till vänster och bilder på det som jag inspirerats av till höger, så kan du se likheterna med egna ögon.

Men mycket kan inte härröras till en enda person eller en enda konstnärs verk. Det samlade intrycket av den här hästen är glädje, samhörighet, samarbete, ömsesidig beundran och en vilja att dela med sig. Och det anspelar på SAMTLIGA konferensdeltagare! Så alla kan känna sig delaktiga, även om långt ifrån alla är namngivna.

Hästen står upp på bakbenen, med frambenen/armarna utsträckta för en kram – den vill ta dig i famnen, vill att du ska komma med i gemenskapen. Det tittar dig leende rakt in i ögonen och säger att du är välkommen, att du duger. Att den kommer att stötta dig och att den vill utvecklas tillsammans med dig. Hästen är färgstark och sträcker sig rakt över alla kulturgränser för att inbjuda just dig att vara med när det är konstnärlighet och inspiration som är det gemensamma.

Bakgrundfärgerna, toningen från nästan svart upp till ljusare blått och gult samt ett träd med blad och blommor kommer från Bonnie Bishoff. Hela den stora konferenssalen satt andäktig när hon visade upp de fantastiska verk, främst möbler, som hon skapar tillsammans med J.M. Syron.

De 29 blommorna har samma färger som de 29 representerade nationernas flaggor. Och ingen blomma är exakt lik någon annan.

De gyllene armarna på hästen anspelar på Georg Dinkels fantastiska ”relikskrin” för moderna reliker som surfplattor, mobiler och musikspelare. Här blandades förtjusta skratt över Georgs fantastiska tekniska lösningar med beundran för den helhet, den finish och den hängivenhet som präglade hans arbeten.

Hästskorna i äkta silver kommer från seminariet med Debbie Carlton där hon lärde ut tekniken för att handskas med silverlera på ett så entusiastiskt och pedagogiskt sätt att jag lyckades i första försöket.

Hästen har inte bara ett utan två halsband. Detta symboliserar alla underbart vackra smycken som jag såg under konferensen, och det armband som hästen på den här bilderna har hängande på armen är skapat med inspiration från Angela Garrods seminarium där hon delade med sig av kunskaperna kring hur man använder extruder för att göra hållbara spiralformer.

Och sist men absolut inte minst: Den fantastiska kronan som skapats som ett Artnership melan Donna Greenberg och Melanie West! Minnet från avslutningskvällen när precis ALLA ville fotograferas med just den kronan på huvudet etsade sig fast på ett outplånligt sätt i mitt minne. Det var så mycket glädje, så mycket samhörighet. För mig symboliserar den här kronan förebilder i form av galenskap, mod, kreativitet och en obändig förmåga att gå sin egen väg, kombinerad med smak och stil. En häst som symboliserar konferensen måste därför stolt bära just den kronan på huvudet. Om jag någon gång känner mig vek, tvivlande eller svag ska jag tänka på den här kronan och därmed återfå tron på mig själv. 

Den här hästen kommer jag inte att sälja. Jag kommer att ha den kvar här hemma som ett minne för livet av all den värme och inspiration och alla goda vänner som jag fick vid min första Synergy-konferens. Jag bevarar er alla i mitt sinne och i mitt hjärta och längtar redan till nästa gång vi ses!

 

  1. Claire Fairweathert
    | Svara

    What a fantastic horse and such a great reminder of EuroSynergy. You have put so much thought into it. As I was at EuroSynergy I recognise some of the things. I do hope you will enter it in the next International Polymer Clay Awards – it really is a masterpiece!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *