Stolta Tjejen

Stolta tjejen_1Den här helgen har jag ägnat åt en häst liknande ”Tjejen” men lite tuffare, lite mörkare. Det är som om mönstret och själva hållningen hos den häst jag arbetar med för tillfället samspelar. Ja, jag gör bara en häst åt gången, det här är inte någon sorts löpande-band-tillverkning, utan varje häst tar den tid, den koncentration och den uppmärksamhet som den behöver ha.

Stolta tjejen_2Jag visste på ett ungefär vilken brun färgskala jag ville ha hästen i och efter att jag blivit nöjd med själva hästkroppen började jag skapa mönster som skulle passa uttrycket. Det mönster som ligger på ryggen och det som ligger som ett ljusare band på sidorna skapades första gången till ”Hjärtats Prins”, men de övriga två mönstren skapades exklusivt till Stolta Tjejen.

Stolta tjejen_3jpgDet var lite tufft i början, för mönstren blev inte alls som jag ville ha dem. Jag hade tänkt att jobba med ”fraktaler” som till Tjejen, men de färger jag valt ville inte fungera tillsammans med varandra. Det som såg så bra ut när jag arbetade med mönstret när det fortfarande vara stort såg helt uddlöst ut när det var reducerat till den storlek jag ville ha på mönstret när det skulle läggas på hästen.

Men skam den som ger sig. Jag arbetade om samma mönster och lät det ingå i andra sammanhang, och det hela resulterade istället i det mönster som du kan se på Stolta Tjejens mage och ben med en mörk mitt som ger intryck av att stråla utåt. Jag använde också delar av den inte-fungerande mönsterstaven till de större flikiga mönster i olika bruna nyanser som finns på Stolta Tjejens sidor.

Stolta Tjejen står förresten inte stilla. Hon är fångad mitt i en rörelse där hon just stannat upp eftersom hon uppmärksammat något och är på väg att byta riktning. Därför är hon liksom i obalans i rörelsen och manen fladdrar ut.

2 Responses

 1. Susanne Niord
  | Svara

  Jättefin 🙂 vilken storlek är det på dina hästar ungefär och vad är priset?
  /Susanne

  • EvaMarie
   | Svara

   Hej Susanne!
   Det är lite olika storlek på dem, men oftast är de cirka 20 cm höga. I webshopen (länk finns till höger i toppmenyn) finns mer exakta storleks- och prisuppgifter på dem. En hel del hästar kommer aldrig till webshopen eftersom de är specialbeställda – det är en hel del som vill ha sin egen häst som skulptur.

   Jag kan också göra smycken – halsband, armband, örhängen mm precis i de former och färger som önskas. Kanske något om du på Festyran vill kunna erbjuda specialdesignade smycken till de fina kläderna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *