Steampunk Mambo

steampunk_mambo_2Jag har under lång tid fascinerats av steampunk, och funderat på att prova på att skapa något i den stilen/genren. Och nu har jag gjort det. Det var otroligt utmanande, roligt och spännande. Och pilligt.

Vad är steampunk?

Ja, det kan väl enklast förklaras som en stil som är ungefär retro-sciencefiction. Det finns kläder, filmer, datorer, vapen och mycket mera. Samt hästar, naturligtvis 😉 Tänk liksom Jules Verne, tänk 1800-tal med mycket mässing och kugghjul och avancerad mekanik. Har du exempelvis sett filmen Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv vet du vad jag menar.

steampunk_skissDet hela började som vanligt med en skiss. Sedan gjorde jag en hästkropp på för mig vanligt vis där jag utgick från ett ståltrådsskelett som sedan kläddes på med lera. Den här gången täckte jag sedan hela hästkroppen med ett tunt lager svart lera (med hjälp av pastamaskinen på näst tunnaste läget). Därefter var det dags för pilljobbet där jag skulle klä hästen med steampunkdetaljer. För det mesta tog jag först fram en mall för detaljen i vanligt vitt papper som jag sedan skar till detaljerna efter i svart lera.

steampunk_mambo_3Effekten av mässing och antiksilver fick jag fram med hjälp av mica-pulver som jag penslade på med en tunn pensel.

Och det var så roligt! Jag verkligen längtade tillbaka till hästen mellan arbetspassen för det var så spännande att se hästens uttryck växa fram och det var så intressant att se vad de olika detaljerna tillförde till helhetsintrycket.

steampunk_mamboOch det som är extra roligt är att den här hästen blev så bra trots att den var mitt första försök i den här stilen/genren. Det ger gott hopp om framtiden. Trots att jag skapat så många hästar lär jag mig väldigt mycket för varje häst jag skapar, och det finns nog mycket att utveckla inom steampunkgenren också.

Ser fram emot det! 🙂

 

 1. Ilsefin
  | Svara

  Åh, den är helt fantastisk!

  Den har verkligen ett speciellt uttryck och detaljerna är helt otroliga! Förstår att skapandeprocessen uppslukade dig längs vägen!

  Och så blir jag lite nyfiken på namnvalet 🙂

  Hälsningar
  Grannen, som också bloggar även om jag är (eller i alla fall varit) lite mer anonym med min blogg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *