Smalisen har attityd

smalis_03Så blev den färdig, smalisen.

Då såg i gårdagens blogginlägg hur skissen och stålstrådsskelettet såg ut. Och som vanligt blev jag så ivrig när jag väl kom igång med arbetet att jag glömde bort att fotografera mellanlägena. Därför för du nu se den smala hästen i färdigt skick.

Den ser inte riktigt ut som mina vanliga Mosebacke hästar. Men jag tycker om den. Mycket. Jag tycker att de smala benen och den långa halsen gav större möjligheter att skapa den attityd som jag var ute efter. I vanliga fall, när hästen är mer lik en riktig häst, blir de så att det naturliga i hästen liksom överskuggar den attityd som jag eftersträvar.

I det här fallet kunde jag jobba mer med balansen, det är tydligt att den här hästen liksom både strävar bakåt och framåt i samma ögonblick, den lutar sig lite bakom som för att ta sats, och man ser hur den är i full fart med att slänga det vänstra frambenet framåt. Den är mycket uppmärksam på något som finns framför den samtidigt som den inte ser speciellt rädd ut. Antingen är den mycket beslutsam eller också är den aningen arg.

Vad tror du att det finns framför hästen som den reagerar på på det här sättet? Kanske blir det just DIN gissning som jag skapar nästa gång! 🙂

Vill du köpa ”Spinkee” eller någon annan Mosebacke Häst? Du hittar den här i webshopen Mosebacke Horses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *