Sittande hästen 2

sittande_hästen_2Nu har jag kommit en liten bit till på den sittande hästen. Den har fått mer muskler på kroppen där det behövdes och den har också fått på sig den tonade lerlager som jag lägger över huvud och ben.

Som du ser har jag inte öppnat ögonen på den än, men jag lovar, de  kommer att finnas där. Jag kommer också att göra näsborrar och mun, men det gör jag förrän jag är nästan färdig med hästen, när jag vet att det har fungerat med mönstren och allt annat. Den här hästen kommer att få mönster som till stor del är baserade på pastellblått och pastellgult, men med mörkare färger i främst svart och brunt för att ge kontraster.

Jag tycker att den ser ut att sitta rätt bekvämt, men när jag lagt på mönstret kommer jag nog att trycka in benen så. att de kommer närmare kroppen. Detta för att göra det lättare att få dit mönstren, det är nog svårt nog att få dit dem så att övergångarna blir bra när det är en sådan här skulptur med många ”vinklar och vrår”.

Varför hästen har så många färger just nu? Ja, det beror helt enkelt på att jag bygger kropparna av ”skräplera”. När man skapar mönstren blir det nämligen väldigt mycket lera där färgerna blandats huller om buller och inte går att använda till något. Inte till mönster i alla fall. Men till stommar och kroppar för andra projekt är denna lera väldigt användbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *