Roxen, del 2 – träd och förgrund

roxen_7 roxen_8 roxen_9 roxen_91 roxen_92Fortsättningen är att lägga till träden. Nu lämnar jag pietra dura-tekniken, där allt ligger i samma nivå. Nu strävar jag istället efter relief. För träden blandar jag ihop olika färger till de nyanser som jag eftersträvar, som ska se ut som ljus och skugga, innan jag kör ut riktigt tunt på pastamaskinen, lägger på tavlan och med en skalpell skär ut konturerna. Sedan avlägsnar jag den överflödiga leran.

För förgrunden arbetar jag på ungefär samma sätt. Här arbetar jag dock i bortre lagret igen, så att förgrunden är i samma plan som vattnet. Först skär jag ut konturen av strandkanten och sedan passar jag in förgrunden.

Som du ser har jag jobbat lite med den innan jag skar till den. Först gjorde jag en sorts skinner blend som tonade från mörkare färger till ljusare. Därefter arbetade jag in fler nyanser av mjuk lera på de ställen där jag tyckte att det behövdes och jämnade ut med spatel innan jag ytterligare en gång körde ut på ett av de tunnaste lägena i pastamaskinen.

På sista bilden ser du min arbetshörna i ateljén. Visst ser det mysigt ut?

Och nu får du också vänta på uppdateringar här på bloggen några dagar (kanske hinner jag skriva ett inlägg i morgon, men jag är inte säker). Jag ska nämligen till Milano i Italien på några dagars inspirationsresa och bland annat träffa en polymer-kollega.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *