Polymer Art Challenge – Art Chain

odjuretEn av världens främsta polymer clay-konstnärer, Donna Greenberg, startade nyligen en konstkedja – The Polymer Art Challenge. Reglerna är enkla; Fem dagar i rad ska du publicera ett av dina verk på Facebook och tagga med #‎PolymerArtChallenge‬.

consuelo
Consuelo Okdies karusellhäst i polymer clay

Själv blev jag nominerad av en amerikansk konstnär som heter Consuelo Okdie. Vi delar samma förtjusning i färgglada djur och då särskilt hästar. Bland annat har Consuelo till och med tänkt att gå en kurs för att lära sig göra en riktig karusellhäst, men det blev aldrig av. Tur att det finns polymerlera, så hon kunde göra en lit emindre sådan istället.

Idag är det dag 1 för mig.

Jag har valt att visa upp mitt allra, allra första försök i polymerlera. Som du ser försökte jag mig redan den gången på att kombinera både färger och olika tekniker. Jag kommer ihåg att jag var så fascinerad av att det faktiskt funkade! Att de olika färgerna gick att använda så att de bildade mönster, och gick att reducera, utan att mönstren förstördes alltför mycket.

Den här lilla krabaten är faktiskt fortfarande en av mina bästa vänner. Det är inte ovanligt att han tar sig en tur till ateljébordet och noga inspekterar det som jag håller på med med sin ganska kritiska min. Men samtidigt är han allt lite av en glädjespridare och påminner om att man inte behöver ta allt på så där jättestort allvar.

Häng med i morgon! Då ska du få se en annan ”gammal goding”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *