Lerverktyg, del 2

posted in: Polymer Clay, Verktyg 0

verktyg_07Jag tänkte fortsätta att berätta lite om de verktyg som jag använder för att forma leran på olika sätt. De viktigaste verktygen är ju fingrarna, men ibland är de inte tillräckliga.

Här ser du några verktyg som jag gjort själv efter inspiration från en bok som heter ”Creating Lifelike Figures in Polymer Clay” av Katherine Dewey.

Basen i de här tre verktygen är helt enkelt en sticka i storlek 10 som jag kapat i ungefär decimeter-långa bitar. Sedan har jag fyllt i ändarna med polymerlera så att jag kunnat sticka i nålar i dem. Tittar du noga ser du att i en ände sitter en vass skinnål, i en annan en synål och i en tredje ett helt knippe knappnålar. Med dessa kan jag göra små detaljer, och knippet med knappnålar gör att jag kan ”kamma” fram något som liknar hår.

Stickan i mitten har fått rundade ändar, också de i polymerlera, som kan användas för att forma fram mjuka detaljer på de föremål jag skapar.

På stickan till vänster ser du något som ser ut som en randig topp. Där har jag gjort räfflor i leran och även den kan jag använda till att rulla över mjuk lera för att få fram något som ser ut som hårstruktur.

Stickorna har jag därefter täckt med ett tunt laget polymerlera och sedan har jag rullat dem över några strumpstickor för att få fram räfflorna. Efter härdning har jag skapat alldeles egna verktyg som passar för mina egna behov.

Inte illa med ett konstnärsmaterial som man kan använda för att skapa sina egna verktyg och hjälpmedel, eller hur?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *