Laddad med lera

lerhögSå här kan det se ut på ateljébordet medan jag börjar ladda upp för skapande. Det är skaplig (!) ordning bland verktyg och leror. En del ligger framme så att jag lätt ska kunna komma åt dem och andra ligger beredda i verktygslådorna bakom mig. (Ja, jag använder olika sorter av vanliga verktygslådor köpta på ÖoB för att sortera upp både verktyg och leror i olika skick och stadier.)

Sedan, när jag väl kommit igång, blir det allt mer drivor på ordet. När inspirationen och skaparglädjen drar igång för fullt har jag liksom inte riktigt tid att plocka i ordning efter varje moment, utan jag skjuter bara åt sidan och plockar fram nytt hela tiden. Därför har jag ett ”system”: Jag städar undan allt mellan varje Mosebacke Häst, och börjar därmed liksom om från början. Det är faktiskt bra för kreativiteten genom att jag på så sätt får en liten paus där jag kan börja bygga det nya projektet i mina tankar. Det är också bra på det sätt att jag inte ser de tidigare mönstren och färgkombinationerna framför mig. Då slipper jag att fångas i samma tankegångar sim tidigare och får lättare att se nya möjligheter – helt enkelt att tänka nytt!

Just nu har jag en handfull beställningsprojekt framför mig. Och det är minst lika spännande för mig som för dem som väntar på ”sina” hästar – kommer det att bli som jag/de tänkt sig? Bland annat har jag en riktig rolig utmaning där jag ska försöka kombinera en häst med en aktivitet som en människa vanligen gör. Exakt vad kan jag tyvärr inte avslöja här, det finns ju risk att mottagaren av den tänka gåvan läser bloggen och då blir det ju ingen hemlighet.

Samtidigt kommer jag att varva  beställningarna med hästar som kommer direkt ur min egen fantasi och min egen inspiration. Det är nämligen på de hästarna som jag vågar mest, som jag vågar mig på att prova nya vägar. För det är bland annat det som är så underbart med skapande – man utvecklas hela tiden och lär sig nya saker.

Och så är det bra för själen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *