Hur beskriva vad en Mosebacke Häst är?

posted in: Polymer Clay, skapande 0

Bus_3Den här typen av konst och konsthantverk som jag sysslar med , och som i mina händer ofta blir till hästar, är mycket svårt att förklara. Jag har försökt på den här sidan, men jag inser hur svårt det är. Till och med när jag möter människor öga mot öga är det så gott som omöjligt att med ord beskriva. Jag brukar säga att jag måste visa för att det ska bli begripligt.

Jag frågade dock några av mina Facebookvänner om de kunde hjälpa mig att beskriva hantverket. Nedan ser du några av svaren. Tycker du att det är ett steg på rätt väg? Hur skulle du vilja beskriva mitt arbete i polymerlera? Ibland är det så enkelt och så självklart men man begriper det inte själv utan krånglar till det onödigt mycket.

Berätta i kommentarsfältet nedan hur just du skulle vilja beskriva mitt konsthantverk!

Här är några av de kommentarer jag fick av Facebokvännerna:

Fantasihästar unika levande mönster konstverk sagodjur 2 dm långa mm.”

”Jag tror att du ska berätta om tekniken först, att det blir hästar tror jag är av underordnad betydelse för att man ska förstå arbetet bakom. Många som ser din häst som finns hos mig, ser hästen först men det är först när jag berättar hur den är gjord som deras intresse verkligen väcks. Jag tror det är så, för att få i min omkrets har hästar som passion, men de är alltid intresserade av ett gott hantverk. Utifrån det resonemanget tror jag fler kanske skulle bli intresserade, för egentligen kan du ju göra vad som helst. Jag brukar ha din fina film i åtanke när jag beskriver hur du jobbar och så är det alltid viktigt att berätta hur lång tid något tar. Märkligt nog tycks alla tro att allting går på en kafferast… Det blir också lättare för mina gäster att förstå när de får hålla i hästen och jag pekar ut detaljer i den. Jag inser att du inte kan gå och ha en häst ständigt och jämt i handväskan men att få hålla i något samtidigt som man pratar om det kanske också skulle öka intresset. Om du vid något tillfälle visar bilder kan det kanske vara instruktivt att ha bilder med en linjal bredvid motivet i leran för att visa hur smått det blir när det är klart, en startbild och slutbild. Lång tanke det blev – sammanfattningsvis måste man nog se det framför sig på ett eller annat sätt och att tekniken i sig lyfts fram mer än hästen. Har man aldrig sett det förut är det jättesvårt att visualisera ditt arbetet eftersom så få har den tekniken som intresse. Kom nu att tänka på mitt arbete och folks ansiktsuttryck när jag säger vad jag gör – det finns inte ens i deras vildaste fantasi att man kan göra det jag gör. På det viset är ju smartphones bra, det är lätt att plocka fram en bild och visa.”

”Dina hästar är ett hantverk som är mycket speciellt, vilket du också har berättat om på din hemsida. Det är också hästar som är i rörelse, de är ”levande” och varje häst har sin egen stil. Sedan är det ju det fina mönstret! Var inne och tittade lite mer på dina bilder och det är bra att du har tagit foto från olika håll och att du också har fotat själva mönstret. Bra med platta som gör att man kan förstora och titta lite mer ingående. Sagohästar med sin egna unika ryggmönster…..kan det vara något?”

”Varje häst är unik i sitt uttryck och i sitt konstnärliga utförande.”

”Men vad du återger är ju hästen i sitt tillstånd, fast i form av lera.”

Vad tycker du? Hjälp mig att beskriva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *