Fortsättning på den svart-vita utmaningen

Som jag berättade häromdagen deltar jag i en utmaning där det gäller att skapa med polymerlera i svart och vitt. Du kunde se hur en ros skapades, och nu har jag fortsatt med ytterligare ett par mönster till den blivande svartvita hästen.

svv_sexkantDet här mönstret skapades med något som kallas kalejdoskopteknik. Det innebär att jag först skapar mönstret i form av en trekant, sedan reducerar jag mönstret (gör det längre och smalare) innan jag kapar det längder som jag lägger ihop igen. Jag kapade mönsterstaven i åtta bitar och sex av dessa kombinerade jag ihop till det här sexkantiga mönstret. Kan du ”se” de sex bitarna?

Jag skrev ju att jag gjorde åtta bitar. Alltså blev det två bitar över. Dessa använde jag för att sätta ihop med varandra och sedan kombinerade jag med ett enkelt rullmönster och lade en svart kant runt hela härligheten. Om du tittar noga kan du fortfarande ”se” samma små trianglar som på den förra bilden, men nu kombinerade på ett aningen annorlunda sätt. Och som du också ser har jag reducerat mönstret ytterligare och lagt flera bitar sida vid sida för att det skulle kunna bli en bård.svv_bård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *