EuroSynergy-hästen, del 1

lördag_1Jag vill som sagt att varje häst ska ha en egen historia. Och nu är det dags att berätta om konferensen EuroSynergy som utspelades under en vår/sommarvecka på Malta tillsammans med cirka 150 underbara lerkonstnärer från 29 olika länder.

Hur nu det ska gå till?

Jag vill ha en häst som ser riktigt galen (på ett positivt sätt) och välkomnande ut. Den ska ha särskilda attribut i form av ett föremål på huvudet och ett kring halsen som alla konferensdeltagare kommer att le igenkännande åt. Samtidigt ska den visa på de olika inspirationer och tekniker som gav mig mest under konferensen. Det fanns ju många parallella seminarier både för- och eftermiddagar så jag hann ju långt ifrån med att gå på alla – men jag vill få med silver (det kommer att bli i form av äkta silverhästskor), jag vill få med Georg Dinkels relikskrin, jag vill få med alla färger som Maggie Maggio så levande beskrev, jag vill få med pietra dura-teknik som Sue Hasen visade den, nya sätt att tänka stort som Bonnie Bishoff lyfte våra sinnen – kanske björkar….? Och kan jag på något sätt få med något man gör med extruder som Angela Garrod visade?

Samtidigt vill jag få med gemenskapen, alla dessa underbara människor – och det kanske kan göras i form av en häst som vill kramas? Och hur ska jag få med hela 29 olika nationaliteter?

Ja, häng med under de kommande dagarna, så får vi se om – och i sådana fall hur – jag löser de här utmaningarna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *