Den blå hästen

posted in: Mönster, Polymer Clay 0

sjostjarnaJag måste erkänna något.

Jag har skrivit och berättat om den blå hästen flera gånger. Men den finns inte på riktigt än – än så länge finns den bara i fantasin.

Det som har hänt hittills är att jag funderat mycket på den. Och jag har skissat mönster. Och jag har gjort själva grundformen till häst samt gjort ben och huvud  tonade från vitt till blått.

Men idag – efter att jag slagit av gräs och ogräs i diket ut mot vägen med lie och under tiden funderat på små hästar – tog jag mig i kragen, satte mig vid arbetsbordet och började.

Först blev det en sjöstjärna. Det är ganska enkelt – jag gjorde helt enkelt skinner blends från ljust blå till  mörkare blå som jag sedan rullade ihop och pressade till så att de blev fem sjöstjärnearmar. Och en bit rullade jag ännu tunnare och satte i mitten. När jag tittade på sjöstjärnan insåg jag att jag borde satt in flera smårullar i varje arm, då hade det blivit ännu mer sjöstjärnelikt. Får anteckna det i minnet och göra det nästa gång jag gör ett sjöstjärnemönster.

sjohastSedan började jag på ett sjöhästmönster. Även här jobbade jag med toningar av blå färg som jag sedan kombinerade ihop till en sjöhäst. På bilden ser du hur den såg ut innan jag började reducera ner den till liten storlek. På bilden är den ca 5 cm hög, men när den så småningom hamnar på hästen kommer den bara att vara ca 5 mm hög.

Nu återstår det att göra några fler mönster som kan passa till en liten blå häst, kombinera ihop dem så att det blir en bra rytm i dem och därefter se hur de passar på den lilla hästen. Det blir första gången som jag gör en blå/vit häst, så jag har inte för stora förhoppningar, oftast blir de första försöken i en ny färgkombination inte helt lyckade, det finns gott om misstag att göra och att lära sig av.

Fortsättning följer alltså…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *