Brinnande Pegasus, del 3

rödpegasus_6 rödpegasus_7 rödpegasus_8 rödpegasus_9Så var det dags för vingarna. Vingarna är en av de viktigaste delarna av en pegas, för det är de som gör den till en flygande häst. I min förra pegas – Blå Pegasus – använde jag aluminiumfolie som stöd i vingarna. Här och var syns folien glittra igenom polymeren och det ger en effekt som gnistrande dagg.

Men i en eldhäst kan det ju inte finnas gnistrande vattendroppar. Alltså valde jag att göra stödet inuti vingarna av mörk polymer. För att den skulle vara stabil när jag byggde fast fjädrarna på dem gjorde jag en härdning av hästen med vingstödet på ståltrådsarmaturen till vingarna, eldmönstret på kroppen och med man och svans på plats. När man härdar polymer blir den ju hård, och man kan inte ändra på detaljer i efterhand.

Med hjälp av samma skinner blend som jag visade igår skapade jag ett antal olika fjädrar. Först gjorde jag fjädermönster i canes och sedan skar jag dessa canes i tunna skivor som blir fjädrar. Egentligen är det bara fyra olika fjädertyper, men jag har reducerat några av dem till olika storlekar, jag tror nämligen att fjädrarna inte ska vara helt och hållet lika varandra just för att skapa mer liv i vingarna.

Därefter monterade jag fjädrarna på de härdade vingarna. Icke-härdad polymer fäster inte särskilt bra på härdad polymer, så jag fick vara noga med att trycka till ordentligt. Samtidigt blir det ett litet dilemma med detta, för risken när jag tycker till ordentligt är att jag skadar mönstret i fjädrarna så att det suddas ut eller blir omändrat.

På sista bilden ser du även hur vingen ser ut på undersidan, för naturligtvis är det fjädrar där också, fattas bara annat!

I morgon ser du den färdiga hästen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *