Blå Pegasus, del 2 – skelett och muskler

pegasus_1 pegasus_2 pegasus_3 pegasus_4 pegasus_5Allt mitt skapande börjar alltid med ett helt rent bord. Även om jag gör flera projekt tätt inpå varandra städar jag alltid noga mellan projekten, torkar av verktyg och ytor och sorterar in alltihop i sina boxar och lådor. På det sättet startar jag med ett rent sinne, jag är inte påverkad av vilka färger eller verktyg som ligger närmast, inget har (i alla fall inte till att börja med) hamnat under något annat så att jag inte hittar det och så vidare.

Som vanligt startar jag hästen med att bygga ihop ett litet ”skelett” av ståltråd i de proportioner jag vill att hästen ska ha. Eftersom den här hästen ska ha vingar måste jag också sätta dit ”skelett” för själva vingarna.

Därefter är det dags att bygga upp hästens form med lera. När jag gjort själva grundformen fyller jag på former och muskler med mer lera. Jag jämnar ut och lägger på mer, jämnar ut och lägger på tills jag är nöjd med formen. Jag måste göra den lite mindre än vad jag vill att den slutgiltiga hästen ska bli, eftersom jag kommer att lägga på ett yttersta lager av färgad lera.

Jag vill att den här hästen ska vara ödmjuk, mild, vänlig och samtidigt kraftfull och stolt. Därför skapar jag en ”nedåtböjning” i framdelen genom dels böjningen på halsen så att huvudet sänks och dels det höjda och böjda frambenet. De tre övriga benen arrangeras för att  bilda en stadig grund så att hästen ska kunna stå riktigt stadigt – det behövs för att kunna bära ett par stora och tunga vingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *