Änglahästen – del 1

anglahäst_02 anglahäst_03 anglahäst_04 anglahäst_05Du som följer den här bloggen har ju flera gånger sett ståltrådsskelettet som jag sedan klär med lera och formar till en häst.

Jag tänkte bespara dig den biten den här gången, utan vi börjar lite mer i. Den här gången ska det bli en änglahäst. Den ska ha bruna nyanser på kroppen och vingarna ska tona åt det lila hållet. Troligen gör jag även man och svans tonade från vitt till lila, men än så länge är jag inte riktigt säker.

Du får istället se hur det hela börjar med de canes/mönsterstavar som jag skapar för just den här hästen. De som liknar löv kommer att finnas utmed halsen och ryggen, de sexkantiga med ett ganska ljust mönster med grått i därunder och sedan ska jag täcka sidorna med det lite mindre mönstret med bruna ”löv” på grå botten.

På den tredje bilden ser du hur jag har lagt upp för en så kallad skinner blend – en toning. När man kör denna flera gånger om i pastamaskinen får man så småningom en mjuk toning mellan de olika färgerna, som du ser på den fjärde bilden. Denna toning ska jag använda på ben och huvud, med det ljusaste längst ut/ner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *