Sista mönstret till den svart-vita hästen

posted in: Mönster, skapande 0

rutaUnder några dagar har du kunnat se hur mönstren till en blivande svart-vit häst har vuxit fram. Idag är det dags att visa det mönster som jag tagit fram för att använda till hästens ben och mage.

Jag tror nämligen att man oftast betraktar hästskulpturerna från sidan eller ovanifrån och då är det de mest komplicerade mönstren man vill se. Därför brukar jag ofta använda lite enklare mönster till ”undersidan”. Samtidigt vill jag göra genomarbetade mönster – även om man oftast betraktar ”översidan” är det många som lyfter upp hästen och vänder på den för att se hur undersidan ser ut. Då är det viktigt att även den är välgjord.

Till den här svartvita hästens undersida har jag gjort ett mönster som egentligen består av en rulle av vitt och svart. Tittar du noga ser du att mitten består av fyra rullar som lagts intill varandra och blivit fyrkantiga, de ger nästan intryck av snabel-a @. De är omgivna av ett lite tjockare lager grått som dragits ut mot hörnen och på sidorna återfinns samma rullar som i mitten fast den här gången lite utsträckta och tillplattade.

I morgon ska du få se den färdiga svart-vita hästen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *