Varför sidoprojekt är så utvecklande

posted in: Kreativitet 0

Jag brukar kalla Mosebacke Konst och Konsthantverk för mitt fritidsföretag. Många ser mycket konfunderade ut över detta. Inte kan man väl driva företag på fritiden? Och är inte konstnärligt skapande en hobby?

För mig är det ett sätt att visa att visa att jag tar mitt skapande på allvar. Även om jag gör det utanför mitt ordinarie jobb så gör jag det på ett seriöst sätt. Jag arbetar mot kunder och det som jag skapar ska tillföra något till livet för mina kunder – de ska känna sig nöjda. Genom att driva skapandet som företag visar jag också på en långsiktighet, det här är ingen tillfällig aktivitet, utan jag ser det långsiktigt och detta ger mig energi att ständigt utvecklas.

Mosebacke Konst och Konsthantverk kan alltså räknas som ett sidoprojekt, och i bilden ovanför ser du varför det är så givande och utvecklande. Det innebär låg risk eftersom jag får lön att leva på från mitt ordinarie jobb, det innebär också (för det mesta) låg press eftersom jag själv kan välja vilka jobb jag ska göra och hur lång tid de ska ta samt Labor of love eftersom jag gör något som jag verkligen tycker om att göra.

Här hittar du en riktigt intressant artikel kring just detta, och det är också från den artikeln som jag lånat ovanstående illustration. Enligt artikeln blir man lyckligare, friskare och mer produktiv av att hålla på med sidoprojekt, något som Google har uppmärksammat. Det är just därför som man erbjuder sina medarbetare ”Google-hours” där man får göra i stort sett vad man vill under 20% av arbetstiden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *