Nu har jag kommit på det!

posted in: Kreativitet 0


Det har varit mycket funderande, mycket provande, mycket vändande och mycket vridande. Problemet har varit den mer-än-meter-höga (75 cm i mankhöjd) hästskulptur som jag just gjort själva grundformen på, men som visat sig vara instabil.

Jag har funderat på att stärka upp benen med trä, med metall, med att göra en ram innanför benen och sedan sätta på medar så att det blir en gunghäst, jag har funderat på att knyta knopar omkring hästen så att det blir någon form av hängande konstverk. När jag kört bil, när jag dryckit kaffe, när jag borstat tänderna, när jag vaknat till på natten, när jag fikat – hela tiden har jag försökt att lösa problemet, men inte hittat någon riktigt hållbar lösning.

Tills alldeles nyss.

Hästen är ju instabil, så jag provade med att ställa den mot en vägg. Och där passade den ju perfekt! Den här hästen kommer alltså att bli en väggdekoration, men inte en sådan som man hänger någonstans mitt på väggen. Den kommer att bli en väggdekoration som man hänger/fäster mot väggen, men där den har alla fyra fötterna på golvet.

På så sätt kan min dröm om att göra små, fina hästskor gå i uppfyllelse. På så sätt behöver jag – och hästens framtida ägare – inte vara rädda för att den ska trilla omkull, för den kommer att sitta fast på väggen på ungefär samma sätt som en tavla sitter fast på väggen, bara det att den har alla fyra hovarna i golvet.

Nu kan jag fortsätta med utsidans utsmyckning, helt enligt mina idéer och tankar. Så roligt det ska bli!

Och som vanligt är du varmt välkommen att följa med på resan i mina kommande blogginlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *