Whirlwind

posted in: konst 0

Som en virvelvind kom hon till mitt ateljébord – Whirlwind.

Ibland är det jag som planerar vad som ska hända och hur mina hästskulpturer ska se ut. Ibland är det de själva som bestämmer. Whirlwind är ett exempel på detta.

Jag satt där i mina tankar och funderade, ritade och skissade på färger för att hitta en intressant färgskala att ge till den lilla hästen. Jag funderade också på om och hur jag skulle dela in den i olika, väl avgränsade fält med olika färger och hur de skulle samspela med varandra.

Jag började plocka bland färgerna (jag använder alltid Fimo Professional True Colors eftersom de är rena färger som jag kan blanda med varandra till vilken färgnyans som helst). Snart hade jag blandat till en ”mjuk” svart och en rödaktig och en blåaktig nyans som jag gillade och som samspelade på ett bra sätt.

Och det var nu som hästen tog över och formade sig själv. Den bad om lite grönt, lite gult och lite skimmer innan jag fick order att skapa tunna och liksom randiga skikt av färger som jag formade runt själva grundformen.

Och hästen hade rätt. Det blev en intressant skulptur som har en rörelse framåt, även om en hästskulptur naturligtvis står stilla. Titta också på ansiktsuttrycket! Den har verkligen något i sikte. Vad tror du att det är?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *