Nu är det vår – och löven spricker ut på hästen!

posted in: konst 0


Som du såg i förra blogginlägget håller jag på och skapar en häst som ska bli en skog. Nu är själva kroppen klar och jag har också skapat grenar i polymerlera som jag limmat dit på kroppen. 

Därefter har jag skapat många hundra små löv-canes (små mönsterstavar i lövform) som jag sedan skivat tunt, tunt och härdat. 

Nu har jag påbörjat det mycket tidödande arbetat med att montera alla dessa löv, ett efter ett på hästen.

Det är som alltid med skapande: Först tycker jag att jag har en väldigt bra och spännande idé, sedan börjar jag skissa och i tankarna  hitta lösningar på alla problem och försöka hitta ännu fler möjligheter än vad som fanns från början. Sedan börjar själva jobbet. Det handlar ofta om mycket tidsödande hantverk, exempelvis tog det många dagar att tålmodigt bygga upp hästens kropp. Det är samma sak med alla dessa små löv där det tog lång tid att skiva obrach härda dem.

När jag började monterna dem på hästen var jag först lite undrande och lite nervös. Hur skulle det bli? Skulle det jag skapar i tankevärlden se lika bra ut i den riktiga världen?

Löv efter löv kom på plats. Från början såg det tvekande och tomt ut. Men efterhand som allt fler löv kom på plats var det som om hästen började glimma och bli levande. Det var som om våren på riktigt kom på besök till ateljén. Jag blev så lycklig, för nu börjar jag tro att hästen kommer att bli bra, kanske ännu bättre än vad jag planerat.

Ungefär hälften av löven är på plats nu, och det är en hel del annat som ska tillföras på hästen. Men häng med här på bloggen och på Instagram och Facebook så kanske du blir en av de allra första som får se hur den ser ut när den blir färdig!

skog_08skog_07skog_05 skog_06

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *