En svart kattunge som tittar på en burk med akvarellpenslar

Med lite hjälp från en kattunge

posted in: konst 0


Jamen då fortsätter vi väl med att se hur det går att göra en målning av en häst.

Som du ser på bilderna har jag nu överfört skissen till en duk.

Tunna svarta linjer på en canas som visar konturerna av en stegrande hästNu är det dags att börja skapa bakgrunden. Eftersom själva hästen ska vara färgstark och virvlande så måste också bakgrunden på något sätt svara upp mot det. I och för sig skulle jag ju kunna få en bra effekt om jag målar dit en mycket naturalistisk och vacker bakgrund i form av gröna vidsträckta fält med en inramning av vackra skogar, men jag har valt att skapa något som matchar hästens färger och rörelse.

På den här första bilden har jag bara lagt upp ungefärliga färger och områden för dessa med utspädd färg. Det handlar för det mesta om blått bakom själva hästen men också gröna och olika röda toner för att ge liv, rörelse och former som får betraktarens egen fantasi att skapa en känsla och ett sammanhang.

Början till en tavla - bakgrunden målad med utspädda färgerI nästa blogginlägg kommer du att få se hur jag fyller på med skarpare, tjockare och klarare färger för att göra bakgrunden ”nästan-färdig”. Exakt hur jag vill ha bakgrunden kommer jag inte att kunna se eller bedöma förrän jag har själva hästen på plats och kan se vad som behöver läggas till.

Katten då?

Jo, det är vår nya lilla familjemedlem som heter Björne. Eller egentligen heter han SE* Winterpaw’s Ironhide för han är en sibirisk katt som kommit till oss ända från Borlänge i Dalarna. Han är bara sexton veckor gammal och ett riktigt litet underbart busfrö som är nyfiken på allt och med överallt. Just nu kollar han noga in mina penslar och bedömer kvaliteten på dem, jag gissar att han funderar över vilka som kan vara lämpliga att tugga på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *