Hästskulptur med nycklar och hänglås som står på ett bord i solskenet

Det här är Mambo No 5

posted in: konst 0

Du som har följt mig genom åren vet att Mambo är en speciell häst för mig. När jag skapar en häst med det där lilla extra i form av karaktär får den namnet Mambo. Nu har jag kommit fram till Mambo No 5 – och eftersom det är ett porträtt av den ”riktiga” Mambo så lade jag naturligtvis ner lite extra möda på den.

Mambo No 5 finns på Rappestad Ridklubb och min dotter Tove är fodervärd till honom. Han är en mycket, mycket snäll häst och samtidigt mycket duktig i både hoppning och dressyr. Men även om han är lätt att rida så är det inte superlätt att verkligen komma i kontakt med honom så att han ger det där  lilla extra. Om jag ska sammanfatta det så är han både komplex och mycket samarbetsvillig.

Det är därför som det finns en hel del spännande detaljer på just den här hästskulpturen. Tanken är att de ska symbolisera utmaningarna i att hitta rätt sätt att kommunicera med den här fantastiska hästen. Bland annat består hela manen och hela svansen av nycklar och lås. Och det gäller att hitta de rätta nycklarna för att det hela ska fungera…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *