Du får vara lycklig

posted in: Inspiration, skapande 0

roxen02Jag vet att många av er som läser den här bloggen är som jag. Alltså gillar konstnärligt, skapande arbete. Vill få lite mer tid till det, tid att utvecklas, tid att prova sina vingar. Tid att kunna göra fel – för det är ju när man inte riktigt lyckas som man lär sig mest. Tid att kunna göra rätt – utan att behöva stressa.

Men hur hittar man den där tiden? Alltid finns det ju så mycket annat att göra. Annat som är viktigare. Annat som andra förväntar sig att du ska göra.

Och det gör du ju så gärna. För du bryr dig ju så mycket om dina medmänniskor. Och när de blir glada så blir du glad. Och så försvann den där tiden som kunde ha använts till något skapande och utforskande arbete. Suck – men du kanske hittar lite tid i morgon?

Men när det blir i morgon blir det som vanligt. Alltså att den där lilla tiden du kanske hittade äts upp av något annat. Något som är mer prioriterat.

Men stanna till lite. Tänk till. Det är nu du lever. Tänk och tänk då tydliga tankar kring hur det är när du är som allra lyckligast, när du gör det som du längtar allra mest efter. Vad har du för dig då? Troligen inte det där som du ägnar så mycket tid åt alla vardagar. Det är som om det du eftersträvar hela tiden är precis, precis utanför räckhåll. Men du ger inte upp. I morgon kommer du att lyckas. Eller dagen därpå. Eller…

Och egentligen är det så enkelt. Som med så mycket annat är det ”bara att göra”.  Man FÅR bestämma själv. Man FÅR göra nästan vad man vill så länge man inte gör andra illa. Så lova mig att du redan i morgon, vid minst två tillfällen när du har möjlighet att välja, väljer det som är roligast och mest kul. Välj det som gör dig lyckligast helt enkelt!

Och det konstiga är att de andra – de som man trodde hade en massa krav på en – faktiskt också tycker att det är kul att man gör positiva val! Precis som du blir glad när du gör andra glada blir andra glada av att se dig glad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *