Cuba – ett land med mycket färger och mycket inspiration

posted in: Inspiration, konst 0

kuba1 kuba2 kuba3 kuba4 kuba5Anledningen till att jag inte bloggat på ett tag är att jag befunnit mig utomlands på inspirationsresa. Jag har varit i ett land där det (nästan) inte finns internet. Jag har varit på Cuba i ett par veckor.

Det finns oerhört mycket att säga om Cuba – och det finns väldigt mycket att fundera över. Men det är ett härligt land med underbara människor och ett fantastiskt klimat. Vi stannade först två dagar i Havana, flög sedan med inrikesflyget till Santiago de Cuba och tråcklade oss sedan i många dagsetapper och med många stopp på vägen tillbaka till Havana.

Som intresserad av design och arkitektur fanns det oerhört mycket att titta på. Det handlade både om gamla konstskatter från kolonialismens dagar, men även den moderna designen innehöll mycket som var lekfullt och spännande. På bilderna härintill kan du se lite från olika miljöer och från olika tidsperioder.

Det finns gott om konstnärer på den här vackra ön, och jag besökte många konstgallerier och konstutställningar av olika slag. Extra trevligt var att många hotell hade upplåtit plats för konstgallerier med intressanta verk från lokala konstnärer.

Och allt inramat av den härliga kubanska musiken, naturligtvis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *