Om oss på St Larsgatan 23
För andra året i rad bjuder nu kulturaktörer från hela Östergötland på färg, form, lust och kreativitet i Linköpings innersta! LKPG Culture Pop Up är en del i arbetet med Framtidens stadskärna, där näringsliv, fastighetsägare och Linköpings kommun samarbetar för att skapa en levande stadskärna med ett brett utbud av upplevelser.

På St Larsgatan 23 möter du under tiden 15 juni – 31 juli verk skapade av åtta Östgötakonstnärer:
Ann-Catrin Polstam,  EvaMarie Törnström, Gabriella Grey, Helen Guricke Lemark, Jessica Almgren, Kristina Edlind, Marie Aktö, Marjaterttu Pulkkinen.

Tillsammans har vi tagit fram en sprakande utställning där de olika uttrycksformerna lyfter och kompletterar varandra. Vi har alla olika uttryck och vi arbetar alla på olika sätt.

Jag deltar med följande verk:

Akrylmålning som visar en stegrande häst som är omgiven av linjer i grönt, gult och rosa

Beyond Comfort Zone är en visuellt fängslande explosion, där en häst stegrar sig i en triumferande pose. Hästen, symbolen för obunden frihet, är omgiven av en labyrint av ”omöjliga linjer” som förvränger perspektiven på ett lekfullt och fascinerande sätt.

Linjerna trotsar logiken och bildar en surrealistisk omgivning som skapar ett samtal mellan kaos och ordning, mellan det möjliga och det omöjliga. Målningen inspirerar till frihet och kreativitet. Låt Beyond Comfort Zone bli en symbol för möjligheter och glädje i ditt liv.

Akrylmålning på duk (Winsor & Newton, Classic Cotton Canvas Deep Edge), utförd med kniv och pensel.
Storlek 100 cm x 70 cm.

Pris: 3 800 kronor. Köp Beyond Comfort Zone genom att klicka här.

Akrylmålning som visar en häst inne i en så kallad "omöjlig triangel".

Reutersvärds Häst kombinerar abstraktion med surrealistisk geometri. En lycklig häst dansar inom gränserna av en så kallad ”omöjlig triangel”, även känd som Penroses triangel eller Reutersvärdstriangeln.

Målningen fångar hästens dynamiska energi när den spränger genom barriärerna av det möjliga och det omöjliga. Triangeln som symbol för paradox och illusion skapar en intressant kontrast mot den känsla av frihet som hästen skapar, vilket gör att varje gång du tittar på målningen kommer du att upptäcka något nytt.

Reutersvärds Häst är en kraftfull inspiration för dig som älskar att utforska området mellan fantasi och verklighet.

Akrylmålning på duk (Winsor & Newton, Classic Cotton Canvas Deep Edge), utförd med kniv och pensel.
Storlek 100 cm x 80 cm.

Pris: 3 800 kronor. Köp Reutersvärds Häst genom att klicka här.

Triptyp i akryl som visar en färgsprakande häst som hoppar över en skylt Border Control

Triptyken Border Control är en visuell berättelse om styrka, frihet och mod.

Här framträder en färgstark häst som omfamnar sin inre frihet och stiger över gränskontrollen med lätthet kraft och elegans. Den fångar ögonblicket där gränser bryts och hinder övervinns med kraft och beslutsamhet.

Med sin lekfulla palett av djärva och livliga färger, skapar Border Control en känslomässig koppling som är omedelbar och djup. Hästens man och svans fladdrar i vinden, och dess starka muskler påminner om dess beslutsamhet att övervinna allt som står i dess väg.

Denna målning är en påminnelse om att inga gränser är för höga, inga hinder för stora, och inget mål är omöjligt att nå. Låt den inspirera och motivera dig varje dag, och påminna dig om att även du kan övervinna alla hinder på din resa mot frihet och framgång.

Triptyk bestående av tre knivmålningar på duk. Varje tavla är 50×70 cm. Det totala verket upptar alltså ca 150 cm x 70 cm.

Pris: 8 700 kronor. Köp Border Control genom att klicka här.

Akrylmålning med en pegasus som flyger vid ett peacetecken tillsammans med stridsflygplan

Fredens Vingar II är en hyllning till drömmar och förvandling. En majestätisk pegasus svävar framför ett regnsbågsfärgat fredstecken som en symbol för hopp, samförstånd och en dröm om en bättre värld.

Men titta noga – i närheten flyger flera stridsplan, F-16. Det blir en paradox som uttrycker vår världs dubbla natur. Ett val mellan harmoni och konflikt, drömmar och verklighet. Fredens Vingar II är en påminnelse om att vi bär ansvaret för att forma vår framtid och att vi kan välja fredens och frihetens väg.

Du kan välja att vara en del av samtalet om fred och förändring. Låt Fredens Vingar II påminna dig om att sträva efter en värld där drömmar övervinner konflikter.

Akrylmålning på duk, utförd med kniv.
Storlek 100 cm x 70 cm.

Pris: 3 800 kronor. Köp Fredens Vingar II genom att klicka här.

Väggskulptur i polymerlera

Längtan visar en häst i varma färger som med blicken följer en röd ballong. Vi vet inte om hästen försöker fånga ballongen eller om den har släppt iväg den med avsikt. Det blir en spänning mellan de båda elementen – närmar de sig varandra eller är avståndet på väg att öka?

Fundera gärna över dina egna drömmar när du tittar på Längtan. Vilka drömmar vill du fånga och vilka drömmar låter du försvinna bort från dig?

Längtan är en väggskulptur i polymerlera  som består av en häst som är 34 cm hög (med väggfäste på baksidan) och en ballong.

Pris: 1 800 kronor. Köp Längtan genom att klicka här.

Skulptur av hästar i polymerlera

Love Got You består av en större häst som håller kvar och lyfter en mindre häst som hänger ut över kanten. Bägge hästarna är regnbågsfärgade med de varmaste nyanserna just där deras blickar och ansikten möts. Greppet är stadigt trots att det finns en obalans och en rörelse i det här utmanande ögonblicket.

Love Got You visar hur vi kan hjälpa och stötta varandra genom livets alla skeden. Även om du ibland faller kan andra stötta och stärka dig, och ibland är det du som bidrar till att lyfta andra.

Skulptur i polymerlera, avsedd för placering på hylla, 27 cm hög.

Pris: 2 800 kronor. Köp Love Got You genom att klicka här.

Hästskulptur i polymerlera

Yoga II är en mycket lugn hästskulptur i polymerlera. Hästen sitter stilla och avspänt i lotusställning, Padmasana, medan den uppmärksamt blickar framåt.

Yoga II handlar om meditation och om att finna glädjen och lugnet inom sig själv. Tonerna går från ljusare blått vid huvudet och ner till de mer innerliga nyanserna vid grunden. Här och var upptäcker du något som skimrar till.

Skulptur i polymerlera, 19 cm hög.

Pris: 1 700 kronor. Köp Yoga II genom att klicka här.

Hästskulptur i polymerlera

West är ödmjuk och vänlig och bär med sig berättelsen om en häst som har omfamnat livets enkla glädjeämnen. Det märks inte minst på de små fåglarna som tryggt sätter sig på hennes rygg och småpratar om allt och inget.

West står stadigt på sina fyra ben med höjt huvud ochnyfiken blick. Hon berättar en historia om tillfredsställelse och nöjdhet med livet.

Studera också det komplicerade arbetet med polymerleran. De mönster du ser på West är inte påmålade utan är skapade direkt i och av leran. Det är ett tidsödande arbete att forma detaljerade mönsterstavar, skära dem i tunna skivor och slutligen applicera dem på hästens kropp med precision och ömhet.

Resultatet blir en unik textur, där lerans levande yta fångar Wests själ och karaktär och de guldgula banden och droppformerna bildar en egen sorts symfoni.

Skulptur i polymerlera, 26 cm hög.

Pris: 3 800 kronor. Köp West genom att klicka här.

Hästskulptur i polymerlera

Challenge berättar om en häst som förväntansfullt blickar bort mot horisonten, nyfiken på vad som ska hända härnäst. Den har inte alltid haft det så lätt tidigare i livet, vilket bland annat syns på det som den fortfarande bär med sig på sin rygg. Men den klarar tyngden och ser den mer som en värdefull erfarenhet. Nu delar den med sig av hopp och glädje till alla som kommer i dess närhet.

Challenge är en skulptur i polymerlera. De komplicerade mönster som du ser på den stadiga lilla hästens kropp är inte påmålade utan utformade direkt i och av den färgade leran. Det är ett tidsödande arbete att skapa dessa detaljerade mönsterstavar (så kallade canes), skära dem i tunna skivor och slutliga applicera dem på hästens kropp med precision. Resultatet blir en unik och levande yta.

Skulptur i polymerlera, 26 cm hög.

Pris: 3 800 kronor. Köp Challenge genom att klicka här.

Akrylmälning av häst som flyger med ballonger

Jag Svävar IV är en tolkning av Banksys mycket välkända ”Flying Balloon Girl”.

Du får följa med på en resa där en färgskimrande häst sveper bort i skyn med sina heliumfyllda ballonger. Det är som en dröm som blir verklighet, en scen direkt ur en sagobok.

Jag Svävar IV kapslar in ögonblicket av absolut frihet, där gränserna suddas ut och du kan sväva iväg till vilken plats som helst i din fantasi. En påminnelse om att vi alla har möjlighet att följa våra drömmar och sväva bort mot nya äventyr.

Akrylmålning på duk, utförd med kniv.
Storlek 30 cm x 40 cm.

Pris: 1 950 kronor. Köp Jag svävar IV genom attt klicka här.

Akrylmålning av häst

Beslutsamhet handlar om kraftfulla målsättningar. Målningens ljus och skuggor ger en dynamik och en riktning som engagerar och skapar förväntningar kring det som ska komma.

Beslutsamhet ger inspiration inför framtiden. Hur ser dina egna krafter ut? De krafter som du kan använda till att förändra det som just du vill förändra.

Akrylmålning på duk, utförd med kniv.
Storlek 40 cm x 30 cm.

Pris: 1950 kronor. Köp Beslutsamhet genom att klicka här.

Kring Sensation virvlar både man och svans med svepande vita linjer som ger uttryck för något skirt och på samma gång genomskinligt hos denna bedårande och gulliga häst.

Men sedan ser du blickan. Den sansade. Den genomskådande. Den som visar att det ett finns ett allvar och en djup innerlighet bakom den glamorösa ytan. Och då tycker du ännu mer om den.

Akrylmålning på duk, utförd med kniv.
Storlek 40 cm x 30 cm.

Pris: 1 950 kronor. Köp Sensation genom att klicka här.

Akrylmålning av galopperande häst.

Let Me Free fångar ögonblicket av ren frihet och rörelse. En abstrakt målad häst dansar över duken, omgiven av färgstarka och dynamiska penseldrag som skapar en illusion av fart och liv.

Paletten sträcker sig från djärva röda och blå toner till livfulla gröna och gula nyanser. De svepande vita linjerna förstärker intrycket av rörelse och energi och drar in betraktaren i verket.

Let Me Free berättar om rörelse, kraft och skönhet och är en symbol för din egen strävan efter frihet och självuttryck. Den påminner dig om att leva livet fullt ut och att omfamna den oändiga potentialen.

Akrylmålning på duk, utförd med kniv.
Storlek 40 cm x 30 cm.

Pris 1 950 kronor. Köp Let Me Free genom att klicka här.