Tack!

Stort tack alla som kom på min vernissage den 23-24 september och gjorde den så lyckad. Tack för alla kramar, för alla blommor och för alla fantastiska samtal!

Vad tycker hästarna om världen?

Under min PopUpArt-vecka fick hästar kommentera aktuella händelser runt omkring i världen. Det gjorde de genom färgsprakande akrylmålningar och genom underfundiga skulpturer i polymerlera. Mitt mål var att skapa en visuell resa genom tid och tanke som belyste aktuella ämnen. Mina hästskulpturer och tavlor kanske förändrade ditt perspektiv. Kanske inspirerade mina hästar till nya tankar.

Dessa verk ingick i utställningen

Aktrylmålning som visar hästar som springer över en regnbåde på väg mot en soluppgång.
Over The Rainbow

Over The Rainbow fångar ögonblicket när kraftfulla hästar springer över en majestätisk regnbågsbro mot ett bländande ljus. Det är en visuell symfoni av skönhet, styrka och hopp, som talar till våra själar och väcker vår fantasi.

Du kan se det som en symbol för de möjligheter och drömmar som drivit oss framåt genom tiderna. Det bjuder in oss att följa hästarna på deras resa mot ljuset, att omfamna förändring och framsteg. Over The Rainbow är en påminnelse om att vi alla har potentialen att övervinna hinder och sträva mot det okända.

Akrylmålning på duk, utförd med kniv. Storlek 100 cm x 70 cm.

SÅLD.

Fredens Vingar

Fredens Vingar är en hyllning till drömmar och förvandling. En majestätisk pegasus svävar framför ett regnsbågsfärgat fredstecken som en symbol för hopp, samförstånd och en dröm om en bättre värld.

Men titta noga – i närheten flyger flera stridsplan, F-16. Det blir en paradox som uttrycker vår världs dubbla natur. Ett val mellan harmoni och konflikt, drömmar och verklighet. Fredens Vingar är en påminnelse om att vi bär ansvaret för att forma vår framtid och att vi kan välja fredens och frihetens väg.

Du kan välja att vara en del av samtalet om fred och förändring. Låt Fredens Vingar påminna dig om att sträva efter en värld där drömmar övervinner konflikter.

Akrylmålning på duk, utförd med kniv. Storlek 100 cm x 70 cm.

SÅLD.

Sönderfallande Harmoni

Sönderfallande Harmoni är en gripande målning som fångar ögonblicket då bleka hästar betar i ett landskap som en gång var fullt av liv, men som nu är förgiftat av skräp och avfall.

Sönderfallande Harmoni skapar en kraftfull kontrast mellan det majestätiska och det förfallna. Hästarna, som en gång var symboler för styrka och skönhet, har själva blivit en del av det öde landskapet. Deras bleka, utmärglade kroppar är en påminnelse om hur miljön påverkar allt levande omkring oss.

Målningen fångar betraktarens uppmärksamhet och tvingar oss att reflektera över vårt ansvar för naturen och de konsekvenser som vår överkonsumtion och vår likgiltighet kan ha på den. Verket agerar som en påminnelse om att vi måste agera nu för att bevara den skönhet och harmoni som fortfarande finns kvar i världen.

Med sin djupa symbolik och kraftfulla visuella uttryck är detta ett konstverk som kommer att beröra ditt hjärta och väcka dina tankar. Det är en påminnelse om att konsten har kraften att förändra vår syn på världen och inspirera oss att agera för en bättre framtid.

Akrylmålning på duk, utförd med kniv. Storlek 100 cm x 70 cm.

Pris: 3 800 kronor. Se Sönderfallande Harmoni i butiken genom att klicka här.

Ur Ett Föls Perspektiv

Ur Ett Föls Perspektiv är en kraftfull tolkning av relationer och konflikter. Framför dina ögon avspeglas en väpnad dramatik mellan tre hästar. I centrum av scenen ligger ett litet föl, oskyldigt och förvånat över de vuxnas värld.

Skulpturen är en påminnelse om de komplexa dynamikerna i vår värld och hur de kan påverka de som är närmast oss. Ur Ett Föls Perspektiv vill tjäna som en visuell påminnelse om att främja fred och harmoni.

Skulptur i polymerlera. Höjd 29 cm.

Fången Av Längtan

Fången Av Längtan fångar även ditt hjärta och sinne i en intensiv berättelse om längtan och begränsningar. Framför dina ögon står en ensam häst, innesluten i en hage som saknar gräs och utan möjlighet att utforska det underbara landskap som sträcker sig bortom stängslet.

Det här konstverket går djupare än färger och drag med målarkniven – det är en påminnelse om de drömmar och strävanden som ibland känns otillgängliga. Det uppmanar oss att reflektera över våra egna liv och de hinder som ibland kan begränsa oss.

Låt Fången Av Längtan stötta dig i att aldrig sluta drömma och sträva efter det fantastiska, även när det verkar omöjligt.

Akrylmålning på duk, utförd med kniv. Storlek 100 cm x 70 cm.

Pris: 3 800 kronor. Se Fången Av Längtan i butiken genom att klicka här.

Vackra Svarten

En stolt och vacker häst sitter med en brinnande bok i sitt kraftfulla grepp. Eller är det mumsiga morötter det handlar om? Vackra Svarten är mer än bara sidor och ord. Boken är också en symbol för kunskap, förståelse och frihet.

Det är en påminnelse om att kunskapens låga kan lysa upp hela världar. Att världar formar våra tankar och att våra tankar formar världar. Den här hästen lockas av kunskapen och inbjuder dig att vara med och utforska bokstävernas magi för att leda dig till nya världar och nya perspektiv.

Skulptur i polymerlera. Höjd 19 cm.

SÅLD.

Gränsöverskridande Frihet

Triptyken Gränsöverskridande Frihet är en visuell berättelse om styrka, frihet och mod!

Här framträder en färgstark häst som omfamnar sin inre frihet och stiger över gränskontrollen med lätthet kraft och elegans. Den fångar ögonblicket där gränser bryts och hinder övervinns med kraft och beslutsamhet.

Med sin lekfulla palett av djärva och livliga färger, skapar Gränsöverskridande Frihet en känslomässig koppling som är omedelbar och djup. Hästens man och svans fladdrar i vinden, och dess starka muskler påminner om dess beslutsamhet att övervinna allt som står i dess väg.

Denna målning är en påminnelse om att inga gränser är för höga, inga hinder för stora, och inget mål är omöjligt att nå. Låt den inspirera och motivera dig varje dag, och påminna dig om att även du kan övervinna alla hinder på din resa mot frihet och framgång.

Triptyk bestående av tre knivmålningar på duk. Varje tavla är 30 cm x 40 cm. Det totala verket upptar alltså ca 95 cm x 40 cm.

SÅLD.

Jag Svävar

Jag Svävar är en tolkning av Banksys mycket välkända ”Flying Balloon Girl”.

Du får följa med på en resa där en vacker, färgglad häst sveper dig bort i skyn med sina heliumfyllda ballonger. Det är som en dröm som blir verklighet, en scen direkt ur en sagobok. Jag Svävar kapslar in ögonblicket av absolut frihet, där gränserna suddas ut och du kan sväva iväg till vilken plats som helst i din fantasi.

Vi påminns om att vi alla har möjlighet att följa våra drömmar och sväva bort mot nya äventyr.

Akrylmålning på duk, utförd med kniv. Storlek 70 cm x 100 cm.

SÅLD.

Vill Du Ha En Kram?

Vill du ha en kram? är en tydlig blinkning till Banksy’s ”Bomb Hugger”. Den erbjuder en tankeväckande och alternativ syn på det våld som omger oss. Är mer våld lösningen på våld eller finns ett annat sätt att skapa en bättre värld?

Vill du ha en kram? är en påminnelse om att vi, som människor, har förmågan att skapa förändring genom kärlek, förståelse och medkänsla. Skulpturen ställer frågan om vi måste fortsätta förlita oss på destruktiva medel för att nå våra mål, eller om vi kan finna en annan väg, en väg fylld av empati och hopp.

Skulptur i polymerlera, 18 cm hög.

SÅLD.

Folke I Framtiden

Här får berättelsen om den legendariske vikingen Folke Filbyter en oväntad twist. Mannen på den välkända statyn letar inte längre förtvivlat efter sin bortförda sonson. Han har istället funnit något som inte finns i berättelserna om honom – en skimrande tråd som förbinder honom med framtiden.

Tråden symboliserar tiden, historiens gång och kopplingen mellan då och nu. Det är en påminnelse om att vi alla är en del av en större berättelse och att våra handlingar idag påverkar morgondagen.

Folke I Framtiden uppmanar dig som betraktare att reflektera över din egen roll i historien och världen. Vad kommer din tråd att föra med sig? Vilka avtryck vill du lämna bakom dig?

Skulptur i polymerlera, 38 cm hög.

SÅLD.

Kulturbete

Kulturbete fångar två hästar på bete. Deras närvaro förmedlar en känsla av fridfullhet och förening med naturen.

Men själva betet är överraskande. Istället för det vanliga och livsviktiga fodret i form av gräs, hö och halm, ägnar sig dessa hästar åt något helt annat – de betar kultur.

Kulturbete är en hyllning till den mångfald som olika kulturuttryck kan erbjuda. Budskapet står klart – kulturell mångfald är värdefullt och ger näring till oss alla.

Akrylmålning på duk, utförd med kniv. Storlek 70 cm x 50 cm.

Pris: 3 800 kronor. Se Kulturbete i butiken genom att klicka här.

Vad är PopUpArt?

PopUpArt är Linköpings konstnärsstafett och den går till som så att varje deltagare har endast en enda vecka på sig att skapa den utställning som sedan presenteras under lördag-söndag den kommande helgen.

Det innebär mycket hårt arbete på väldigt kort tid. Samtidigt är det både roligt och stimulerande för mig som konstnär att tvingas till att vara aktiv hela tiden, till att inte hinna fundera så mycket utan helt enkelt låta inspiration, erfarenhet och intuition vara ledstjärnor. Ibland kanske du lägger på dig onödiga begränsningar och krav – här finns inte tid till detta. Här är det bara att köra!

/EvaMarie