Flera bilder på svart hästskulptur med detaljer i bladguld

Finest

posted in: konst 0


Hästskulptur i svart med bladguldJag har ju varit lite hemlig under den senaste tiden eftersom jag skapat bidrag till den stora internationella och jurybedömda tävlingen Polymer Awards. De bidrag som man deltar med där får absolut inte ha publicerats någonstans, så jag har måst vara hemlig med vad jag jobbat med.

När jag jobbar för en utställning av det här slaget tar jag fram en hel del egna ”kandidater”. Till Polymer Awards får man bara bidra med högst tre alster, men jag har som sagt tagit fram fler än så, just för att kunna göra ett urval. Om jag sedan har gjort ”rätt” urval för att tillfredsställa juryn och övriga som röstar är väldigt svårt att veta. Det är nämligen ofta så att de av mina verk som jag tycker allra bäst om själv – ja, de verkar inte alltid tilltala andra. Man kan se att de inte alls är berörda av det som jag själv tycker har så mycket att säga.

Hästskulptur i svart med detaljer i bladguld

Betraktaren bestämmer

Men det är ju det som är så spännande med konst – det är ju betraktaren som bestämmer vad den vill se och på vilket sätt denne vill uppleva konsten. För samtidigt händer det ganska ofta att det som jag själv inte tycker är bland det bästa som jag gjort – ja, det är just det som letar sig rakt in i en annan persons hjärta!

Porträtt av en god vän

Den här hästen är ett porträtt av en god vän till mig. Jag gjorde den ursprungligen som kandidat till just Polymer Clay Awards, men på upploppet var det några andra hästar som vann. Alltså kan jag presentera den här nu. Det gyllene (som är krackelerat bladguld) symboliserar en fantastisk klänning som hon en gång bar på en premiär (eller var det kanske en produktlansering?). Hennes stolta hållning vittnar om hur hon är både stolt och självmedveten. Med rätta, för hon är en fantastisk kvinna.

Hon målade också ett porträtt av mig – jag ska fråga henne om jag får publicera det här så kan du kanske få se det om några dagar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *